Arama

Nasıl daha kaliteli ve zahmetsiz yaşanır?

Haşmet Babaoğlu’nun köşesinde kaleme aldığı altı çizili satırlardan ‘Nasıl daha kaliteli ve zahmetsiz yaşanır?’ sorusunun cevabını bulduk: Okuyarak…

Nasıl daha kaliteli ve zahmetsiz yaşanır?
Yayınlanma Tarihi: 27.5.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 27.05.2018 12:26

Parasını sayınca hayretler içinde kaldı: Tam 3000 lira. Kazanırsam kumarı bırakacağım dediği miktar... Artık, sabahın ilk vapuru ile Adaya gidebilir, bankaya telefon edip hasta olduğunu söyler ve izin alabilir, annesine gözyaşları içinde ve "Allah" ismini karıştırarak söz verebilir (...) en yanık bir kalple tövbe edebilirdi. Fakat nerede o yanık kalb?.. Kalbinin yerini aradığı zaman, orada, gurur ve sevinç içinde donmuş hissiz bir nasır buldu. (N.F.KISAKÜREK / Hikayelerim)

Necip Fazıl kitaplarını TveK'dan satın almak için tıklayın…

***

Gülüyorum bütün bunlara. Çünkü bunlar uzun değil, ucuz yaşamanın sırları. (İBRAHİM TENEKECİ / Son Düzlük )

TveK'dan satın almak için tıklayın…

***

İlk mucize, kahverengi bir atın düğün çiçekleriyle kaplı yüksek otların arasına daldırdığı başıydı. Hayvan, altın sarısı ve zümrüt yeşili ışıklar saçarak karnını doyuruyordu. İçiniz rahat olsun, ne zaman at suretine bürünmüş bir bilge altın zerreleriyle ıslatılmış yeşili öğütmektedir, gökyüzü bugün de inmeyecek demektir tepemize.(CHRISTIAN BOBIN / Neşe-İnsan)

***

Rüya için kendinden geçmek, sonra uyanıp kendine gelmek gerekiyor. Hangisi sensin? Gözlerin açıkken ya da kapalıyken. Burada mı orada mısın? Bir varsın, bir gaybsın. Bir sensin bir başkası. O başkası da sen. Bir başkasının rüyasısın. Öncesi sonrası yok. Sadece şimdi. (LEYLA İPEKÇİ / Dem Yüzü)

Leyla İpekçi'nin kitaplarını TveK'dan satın almak için tıklayın…

***

Ey benim Asya ile Avrupa kavşağı güzel yurdum! Yeryüzünde insanlığın bir baştan bir başa yarattığı birbirine zıt mânâların hepsini tadan, ayrıksı ve küskün âlemleri kendi vücudunda bir araya yoğurarak "yeni insan"ı kalıba dökmek namzetliğini nurdan çelik gibi alnında taşıyan yurt kardeşlerim (SAFİYE EROL / Ciğerdelen)

***

Zehirli bir elma olan dünyanın kabuklarını ancak Allah'ın delileri soyar (...) Hakkıdır hakkı gözetebilen zihinlerin istiklal! (MEHMET SABRİ GENÇ /Karekök Hayat)

***

Bazı şeyler düşünerek değil, üzülerek öğreniliyor. (ŞULE GÜRBÜZ / Zamanın Farkında)

Şule Gürbüz kitaplarını TveK'dan satın almak için tıklayın…

***

Merak öğrenmek ister; öfke hesap sormak ister; burukluk ilgi ister! (TARIK BUĞRA / Yağmur Beklerken)

Tarık Buğra kitaplarını TveK'dan satın almak için tıklayın…

***

Hangi haberi okuduğumda normal hayatımı sürdürmeyi bırakacağım, diye düşündüm. Hangi haberi? (BARIŞ BIÇAKÇI / Bir Süre Yere Paralel Gittikten Sonra)

Barış Bıçakçı kitaplarını TveK'dan satın almak için tıklayın…

***

BONUS:

Gökyüzüne bakmayanların kalbi, daha çabuk kirlenir. (Yaşamak- Cahit Zarifoğlu )

Cahit Zarifoğlu kitaplarını TveK'dan satın almak için tıklayın…

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN