Arama

Kitaplığınızı zenginleştirecek fuar

10 Mart'ta başlayan 5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı "oku" temasıyla kitapseverlerle buluşmaya devam ediyor. 18 Mart Pazar günü sona erecek olan fuara, yerli ve yabancı 350 yayınevi katılıyor. 1000'i aşkın etkinliğin düzenlendiği fuarda; söyleşiler, imza günleri, konferans ve seminerler, atölye çalışmaları yer alıyor. Çocukların da unutulmadığı etkinlikte, onlara özel etkinlikler, şiir dinletileri de yapılıyor. Fuarın 2018 Onur yazarı ise Türk edebiyatının usta kalemi, Fikriyat Gazetesi yazarlarından Alev Alatlı.

Kitaplığınızı zenginleştirecek fuar
Yayınlanma Tarihi: 15.3.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 15.03.2018 15:47

Kitapseverlerin merakla beklediği 5'inci Uluslararası CNR Kitap Fuarı, CNR EXPO Yeşilköy'de açıldı. 10 Mart'tan itibaren 20 ülkeden yerli ve yabancı 350 yayınevini konuk eden fuara, bu yıl 450 binin üzerinde kitapseverin katılması bekleniyor. ABD, Portekiz, Brezilya ve Norveç gibi 65 ülkeden yabancı alım heyetlerinin Türk yayınevleri ile yeni iş birliği için görüşmeler yapacağı fuar, 18 Mart'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Fuarın bu yılki temasının "Oku" olması üzerine, temaya binaen fuarda okumanın önemi ve kitapların gücünü ifade edecek çok sayıda etkinlik düzenlenmeye devam ediyor. 18 Mart'ta kadar ziyaretçilere açık olacak fuardan önemli etkinlikleri derledik…

NECİP FAZIL İLE SOSYAL MÜCADELE

Bugün, Necip Fazıl ile Sosyal Mücadele Tarihi üzerine yapılacak konferansa Suat Ak katılacak. Saat 15.00 ile 16.00 arasında düzenlenecek olan etkinlik Salon-2'de.

CNR Sergi Salonu'nda Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı'nın düzenlediği Bir Şiir/Bir Hayat Necip Fazıl Kısakürek Sergisi de ziyaretçileri bekliyor. Etkinlikte Kısakürek'in eserlerinin insan üzerine etkisine dair görüntülü, sesli ve basılı malzemeler sergileniyor. Özel eşyaları ve fotoğrafları da sergilenenler arasında. Üstad'ın Çile şiirinden esinlenerek hazırlanan daire şeklindeki özel tema, sergiye uygulanmış.

ABDÜLHAMİT'İN KURTLARLA DANSI

17 Mart'ta Salon 1'de saat 12.00 başlayacak olan ve Mustafa Armağan'nın katılacağı, Ketebe Kitap ve Dergi Yayıncılığı AŞ'nin düzenlediği "Abdülhamit'in Kurtlarla Dansı" adında bir söyleşi gerçekleşecek. Aynı gün Armağan'ın Salon 3'de, 14.00-15.00 arası bir söyleşisi daha olacak.

17 Mart'taki bir başka konferans, Sessiz Kahramanlar ve 15 Temmuz Destanı üzerine. Kemal Arkun'un katıldığı konferansı Efsus Yayınları düzenliyor. Salon 2'deki etkinlik 14.00'te başlıyor.

Ferfir Yayınları'nın 17 Mart'ta Salon 2'de düzenlediği "Dil ve Düşünce" söyleşisi Şeref Yılmaz'ın katılımıyla saat 15.00'te başlıyor.

Mana Yayınları'nın 17 Mart'taki etkinliğinin konusu "Sivil Toplum Sivil Topluma Karşı" başlığını taşıyor. Ömer Çaha'nın konuk olduğu seminer Salon 2'de 17.00- 18.00'de başlıyor.

Ketebe Kitap ve Dergi Yayıncılığı AŞ'nin düzenlediği 'Bu işte bir Cins'lik var' adlı söyleşinin konukları İsmail Kılıçarslan, Yusuf Genç ve Furkan Çalışkan. 17 Mart'taki söyleşi saat 17.00-18.00 arasında Salon 3'de yapılacak.

Aşina Kitap'ın düzenlediği "Bırakma Kendini" başlıklı söyleşiye Mehmet Dinç Salon 4'te saat 15.00-16.00 arasında katılıyor.

EYVALLAH SOHBETLERİ

Hayy Kitap Yayınları'nın düzenlediği "Eyvallah Sohbetleri" başlıklı söyleşiye Hikmet Anıl Öztekin katılıyor. 18 Mart'taki etkinlik Salon 1'de saat 12.00-13.00 arasında yapılacak.

İstanbul Yayınevi'nin Salon 1'deki etkinliği 18 Mart'ta saat 16.00-17.00 arasında. "İslam Ne Değildir?" başlıklı etkinliğe Emre Dorman katılacak.

Alfa Yayıncılık'ın düzenlediği Salon 3'deki söyleşi, "Bütün Aşklar Tatlı Başlar" başlıklı. Serhat Yabancı'nın katıldığı etkinlik 18 Mart'ta saat 14.00-15.00 arasında yapılıyor.

SETA'nın organize ettiği, "2019'a Doğru Türkiye" adlı söyleşiye SETA İstanbul Genel Koordinatörü ve SETA Genel Koordinatör yardımcısı Fahrettin Altun ve Toplum ve Medya Araştırmaları Direktörü İsmail Çağlar katılıyor. 18 Mart'taki etkinliğe saat 15.00 -16.00 arasında Salon 3'te gerçekleşecek.

Üstün İnanç ve Mehmet Nuri Yardım'ın katıldığı, Damla Yayınevi'nin düzenlediği "Tanzimattan Günümüze Türk Romancılığına Genel Bakış" konulu etkinlik, 18 Mart'ta saat 13.00-14.00 arasında Salon 4'te olacak.

TURKUVAZ MEDYA DA FUARDA

Turkuvaz Kitapçılık, TveK standında CNR Kitap Fuarı'nda olacak. Ayrıca Sabah, Takvim, Fotomaç, Daily Sabah gazeteleri fuar süresince ziyaretçilere ücretsiz dağıtılıyor.

TURKUVAZ KİTAP'IN İMZA GÜNLERİ

Reşat Petek, Kukla Küresel Güçlerin Yeni Oyuncağı: FETÖ kitabının imza günü için 17 Mart saat 15.00'te okuyucularla buluşacak.

İMZA ŞENLİĞİ

İmza günlerine katılan yazarlar:

Selahattin Yusuf, Turan Kışlakçı, İsmail Kılıçarslan, Abdurrahman Dilipak, Canan Karatay, Mustafa Ulusoy, Semih Kaplanoğlu, Nevzat Tarhan, Leyla İpekçi, İskender Pala, Vehbi Vakkasoğlu, Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Fatih Duman, Bahadır Yenişehirlioğlu, Beşir Ayvazoğlu, Mustafa Armağan, Ahmet Maraşlı, İrfan Gürkan Çelebi, Hikmet Anıl Öztekin, Yavuz Bahadıroğlu, Ümit Aktaş, İsmail Kara, Üstün İnanç, Fahrettin Altun, Saadet Oruç, Enis Doko, İsmail Çağlar, Enes Bayraklı, Muhyiddin Şekur, Ö. Tuğrul İnançer, Ahmet Günbay Yıldız.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN