Arama

Dehşet dolu serüvene hazırlanın!

Cyberpunk akımının kurucusu Gladiator, Alien ve Blade Runner gibi filmlerin usta yönetmeni Ridley Scott'tan muazzam bir proje geliyor…

Dehşet dolu serüvene hazırlanın!
Yayınlanma Tarihi: 16.1.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 16.01.2018 16:43

Ridley Scott, yapımcısı olduğu The Terror adlı antoloji dizi projesi için The Walking Dead ve Breaking Bad gibi efsane dizilerin kanalı AMC ile anlaştı. Hikâyesi yaşanmış olaylara dayanan The Terror, Kraliyet Donanması'nın coğrafi keşifler sırasında yaşadığı dehşet dolu bir serüvene odaklanıyor.

Northwest Passage adı verilen, haritalanmamış bölgeyi geçmeye çalışan mürettebat önce çetin hava koşullarıyla ardından da bilinmeyen bir dehşetle yaşam mücadelesi vermeye başlıyor. Dünyanın bir ucunda kısıtlı erzakla ve hiçlikle baş başa kalan bir grup insanın yaşadığı dehşeti konu edinen The Terror eminiz izleyenleri koltuğuna çivileyen bir yapım olacak. Hem bir dönem dizisi olarak hem de safkan bir gerilim olarak dikkat çeken The Terror'un iddialı bir kadrosu var. Jared Harris (The Crown, Mad Men), Tobias Menzies (Outlander), Ciarán Hinds (Game of Thrones), Paul Ready (Cuffs), Adam Nagaitis (Suffragette), Nive Nielsen (The New World), Ian Hart (Neverland) ve Trystan Gravelle (Mr. Selfridge) dizinin başrollerinde izleyeceğimiz oyuncular. The Terror'un ilk sezonunun açılışı iki saatlik özel bir bölümle 26 Mart 2018'de yapılacak!

RAKAMLARLA RİDLEY SCOTT

Ridley Scott, 1937 İngiltere doğumlu. 1954-58 yılları arasında West Hartlepool Sanat Koleji'nde öğrenim gördü. 1962'de Londra'daki Kraliyet Sanat Koleji'nden grafik tasarımı alanında derece aldı. 1963'te BBC'de çalıştı. 1965'te ilk kısa filmi 'Boy and Bicycle'ı çekti. 1977'de ilk uzun metraj filmi The Duellists'i yönetti. 1982'de Blade Runner'ı çekti. 200'de Gladiator beş Oscar aldı.

Ridley Scott, çarpıcı özel efektler kullanan, etkili bilim kurgu filmleri yönetti. Cyberpunk akımını başlattı. Tarihsel epik türünün bir alt kategorisi olan peplumu yeniden canlandırdı. Filmleri, 9 Oscar kazandı. Bu zamana kadar 18 film yönetti.

İngiltere'de dünyaya gelen Scott, 1960'ların ortasında The Informer gibi televizyon dizilerinde çalıştı. 70'lerin sonunda dikkatini uzun metraj filmlere çevirdi ve Alien'ı yönetti. Üç yıl sonra çığır açan görsel efektleri, distopik estetiği ve yeni film noir anlayışıyla övgü toplayan bilimkurgu klasiği Blade Runner ile tekrar başarıya ulaştı.

BLADE RUNNER,1982

Başrolde Harrison Ford, Rutger Hauer, Daryl Hannah

Philip K. Dick'in 'Do Androids Dream of Electric Sheep' (Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?) romanına dayanan Blade Runner, yeni film noir üslubunda cyberpunk akımını başlatarak Matrix(1999) gibi filmlere ilham verdi. 2019'da geçen film, bir grup tehlikeli androidi emekli etmesi için tutulan eski bir polisin öyküsünü anlatıyordu. Geçmiş-gelecek karışımı estetiği, karanlık atmosferi ve çarpıcı özel efektleriyle gişede başarı yakalayamasa da geniş kapsamlı videokaset dağıtımı sayesinde sinemaseverler arasında bir kült oldu.

Scott, 1991 tarihli Thelma&Loise'de erkek kahramanlarını kadın kahramanları ile değiştirdi. 2000'deyse Oscar'lı gişe filmi Gladiator ile yıldızı bir kez daha parladı.

GLADİATOR,2000

Başrolde Russel Crowe, Joaquin Phoenix

En iyi film dahil beş dalda Oscar kazanan Gladiator, Troy,2004 Alexander,2004 ve 300 gibi tarihsel epik türünün bir alt kategorisi olan peplum modasını başlatan film oldu. Etkileyici çarpışma sahneleri, görkemli setler ve coşkulu performanslar içeren Gladiator, 103 milyon dolarlık bütçesini iki haftada çıkardı.

Derlenmiştir.
Postkolik,NTV Film

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN