Arama

Kahramankazan'da 15 Temmuz Müzesi yapılacak

15 Temmuz 2018'de hizmete girmesi planlanan müzede, şehit ve gazilerin eşyaları sergilenecek ve anıların yaşatılacağı interaktif uygulamalara yer verilecek.

Kahramankazan’da 15 Temmuz Müzesi yapılacak
Yayınlanma Tarihi: 17.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.06.2017 13:23

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kahramankazan Belediyesi iş birliğiyle ilçede kurulacak, 2018'de faaliyete girmesi planlanan "15 Temmuz Müzesi" için çalışmalar sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen bir heyet, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü ziyaret ederek, müzeye ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Heyet müzenin kurulacağı alanda inceleme de yaptı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Kahramankazan'da yaşananların Türkiye ve dünya tarihine altın harflerle yazılan bir destan olduğunu söyledi.

Ertürk, şunları kaydetti:

15 Temmuz 2018'de hizmete girmesi planlanan müze, 10 bin metrekarelik alana kurulacak ve 3 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak. 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların tüm gerçekliği ile anlatılacağı müzede, şehit ve gazilerin eşyaları sergilenecek ve anıların yaşatılacağı interaktif uygulamalara yer verilecek.

Modern bir yapıya sahip olacak müze, aynı zamanda bir kültür merkezini de içinde barındıracak. Yapıda kalıcı ve geçici sergi salonları, konferans salonları, kütüphane, kafe, restoran, hediyelik eşya bölümü, sinevizyon ve çocuk atölyesi gibi bölümler de yer alacak.

AA

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN