Arama

Deyrizor'a yapılan Rus saldırısında en az 50 sivil öldü

Deyrizor’un el-Aşşara ilçesinde Fırat Nehri’nde bulunan sivil geçiş noktasına yapılan hava saldırısında en az 50 sivil öldü. Rus savaş uçaklarının saldırısı "vahşice işlenmiş suç” olarak nitelendirildi.

Deyrizor’a yapılan Rus saldırısında en az 50 sivil öldü
Yayınlanma Tarihi: 4.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 04.10.2017 21:48

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Suriye'nin Deyrizor ilinin güneydoğusundaki el-Aşşara ilçesinde Rus savaş uçaklarının saldırısı sonucu 50 sivilin öldüğünü duyurdu.

SMDK, Ruslara ait savaş uçaklarının ülkenin doğusundaki Irak sınırına hakim Deyrizor'un güneydoğusundaki el-Aşşara ilçesi yakınlarında evlerinden göç eden sivillere nehir geçidinde hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, "Rus uçakları el-Aşşara ilçesi yakınında korkunç bir katliama imza attı. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 50 sivil yaşamını yitirdi." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Edindiğimiz bilgilere göre, evlerinden edilen siviller, güvenli bölgelere geçmek için Fırat Nehri'ndeki geçitleri kullanmaya çalışırken, Rus uçaklarının hedefi oldu. Gündüz saatlerinde gerçekleşen saldırıda onlarca sivil öldü."

Abluka altındaki sivillerin, rejimin ve destekçilerinin saldırısı tehlikesiyle karşı karşıya olduğu hatırlatılan açıklamada, bu tür saldırıların artık neredeyse her gün yaşandığı ve uluslararası toplumun sessiz kaldığı vurgulandı.

Açıklamada Deyrizor'daki saldırı hakkında, "SMDK olarak vahşice işlenmiş bu suçu kınıyoruz. Rus savaş uçakları, Esed çetesi ve destekçisi İran milislerinin işlediği sınırsız savaş suçları ve ihlallerinden uluslararası toplum sorumludur." ifadesi kullanıldı.

SMDK, Birleşmiş Milletler (BM) ve BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'dan Suriye'deki sivillerin korunması için gerekli adımların atılmasını talep etti.

Deyrizor kenti yaklaşık bir aydır Rus ve DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinin yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor.

Esed rejimi ve terör örgütü PKK/PYD, terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki kenti ele geçirmek için eylül ayı başlarında eş zamanlı operasyon başlatmıştı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN