Arama

Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi, Saraybosna'ya gidiyor

Türk okçuluğunun tarihsel gelişimini anlatan "Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi" 23 Eylül'de Bosna Hersek'te açılacak

Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi, Saraybosna’ya gidiyor
Yayınlanma Tarihi: 20.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 20.09.2017 21:13

Okçular Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen serginin açılışına, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ve Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakoviç de katılacak.

Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait orijinal eserlerle hazırlanmış ilk Türk okçuluğu sergisi olma özelliği taşıyan sergi, aynı zamanda Türkiye dışında gerçekleşen aynı temadaki ilk proje olacak.

Tarihsel dönemlere ait ok, yay, bilek siperi, zihgir ve tirkeş yapımı aşamalarının tarihi örneklerinin bulunacağı sergi, aynı zamanda ziyaretçilere görsel, yazılı ve video ortamını da sunacak.

Dönemin büyük kemankeşlerinden Bosna asıllı Şuca ve Miralem Ahmet Ağa'ya şükran sunma amacı da taşıyan serginin ziyaretçileri, döneminin en üst teknolojisi ile tartışmasız ve açık ara dünya zirvesinde yer alan Türk okçuluğunu, orijinal eserleriyle yakından görme imkanı bulacak.

Ayrıca daha önce hiçbir platformda sergilenmemiş 17. yüzyıla ait ara dönem zihgirli bilek siperi, ok tartmada kullanılan Osmanlı hassas terazisi gibi ilk kez görülecek eserler de sergide yer alacak.

Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in yaptığı sergi, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın yönetiminde, Bosna Milli Müzesi ve Müze Müdürü Dr. Mirsad Sijari ile iş birliği yapılarak hazırlandı.

İstanbul ve Bosna Hersek'teki birçok uzmanın katkıda bulunduğu projenin genel koordinasyonunu, Vakıf Genel Sekreteri Mehmet Erdoğan yürüttü.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN