Arama

IKBY bağımsızlık referandum propagandası İsrail bayrağıyla yapılıyor

ABD’nin teşvikiyle başlatılan “referandum” girişimine en büyük destek İsrail’den geliyor. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bağımsızlık referandumu için yapılan propaganda çalışmalarında İsrail bayrağı ile Kürt bayrağının birlikte kullanılması dikkat çekiyor

IKBY bağımsızlık referandum propagandası İsrail bayrağıyla yapılıyor
Yayınlanma Tarihi: 16.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 16.09.2017 17:01

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumu için yapılan propaganda çalışmalarında İsrail bayrağı ile Kürt bayrağının birlikte kullanılması dikkat çekti. ABD'nin teşvikiyle başlatılan girişime en büyük destek İsrail'den geliyor. Bölgede gerilimi yükselten "referandum" çabası, en çok İsrail'in işine yarıyor. Bu durumda doğacak çatışmalar, İşgalci İsrail'in rahat nefes almasını sağlayacak.

Mitinglerde IKYB bayrağı ile birlikte İsrail bayrağı da kullanılarak halay çekildi. Görüntü sosyal medyada yayıldı.
IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumu kapsamında düzenlenen propaganda çalışmalarında İsrail bayrağı kullanıldı. Görüntüde ellerinde birer Kürt ve İsrail bayrağı bulunduran bir kadın diğeri erkek iki kişinin davul zurna eşliğinde halay çektikleri görülüyor.
Öte yandan, Türkiye başta olmak üzere, İran, Irak ve ABD ülkeleri Kuzey Irak'ta bağımsız bir Kürt devleti kurulmasına karşı olduklarını açıkladı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN