Arama

Sudan’da çocuklar ağır şartlarda Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar

Sudan’da bulunan Zeynel Abidin Kur'an Kursu öğrencileri, düzenlenen hatim programında 15 Temmuz şehitlerini ve Türkiye’yi unutmadı. Zor şartlar altında eğitim gören çocuklar, tahta ve mürekkep kullanarak Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar.

Sudan’da çocuklar ağır şartlarda Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar
Yayınlanma Tarihi: 23.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 23.07.2017 17:02

Kuzey Afrika'nın doğusunda yer alan Sudan'ın Hartum eyaletine bağlı Bahri şehrindeki Zeynel Abidin Kur'an Kursu öğrencileri, 15 Temmuz şehitlerini ve Türkiye'yi unutmadı.

Kursta hafızlık eğitimi gören yetim çocuklar, hain darbe kalkışması günü hayatını kaybedenlerin ruhuna bin hatim indirdi. Hatim programına, Sudan Kabine İşleri Bakanı Ahmed Saad Ömer Türkiye'nin Hartum büyükelçisi Cemalettin Aydın da katıldı.

Kuzey Afrika'nın Sudan kentinde Sudanlı çocuklar tahta üzerine mürekkeple yazarak Kuran'ı Kerim'i okumayı, yazmayı ve ezberlemeyi öğreniyorlar. Sudanlı öğrenciler, Kuran'ı Kerim'e gösterdikleri saygıdan dolayı Arap harflerini yazdıkları tahtaları ise yüksek bir yerde yıkıyorlar.

Tahtaların yıkandığı mürekkepli suyu dökmeyip içtikleri su ile karıştırıyorlar. Sudanlılar bu suyla birlikte şifa bulacaklarına inanıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN