Arama

Kutlu bir davanın yılmaz savunucuları

Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, Filistin'deki özgürlük direnişlerinin Filistin ve Mescidi Aksa özgür olana kadar devam edeceğini belirterek, "Bu zafer dünyadaki tüm müslümanların sahip çıkmasıyla mümkün olacaktır." dedi.

Kutlu bir davanın yılmaz savunucuları
Yayınlanma Tarihi: 18.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 19.06.2017 11:02

Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, Filistin'deki özgürlük direnişlerinin Müslümanların birliği ve sahip çıkmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Cihannüma Derneği'nce düzenlenen sahur programına katılan Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, Türkiye halkının gösterdiği fedakarlığa vurgu yaparak, tüm İslam aleminin Filistin ve Mescidi Aksa konusunda beraber olduğunu göstermesi gerektiğini söyledi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Hamdan," Filistin'deki özgürlük direnişimiz Filistin bölgesi ve Mescidi Aksa özgür olana kadar devam edecektir. Mücadelemizde galip gelmek için dünyadaki tüm müslümanların sahip çıkmasıyla mümkün olacaktır." ifadesini kullandı.

Siyonizmin karşısında duran güç: Türkiye

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'nin Filistin mücadelesinde yer almaması için planlandığını söyleyen Hamdan, şunları kaydetti:

"Şunu biliyorlar ki ümmet şemsiyesinde birleşenler sayesinde bu davadan vazgeçilmeyecektir. Ümmet zafiyet içerisinde olursa Filistin davası da zafiyet içerisinde olacak, bunun böyle olmadığını 15 Temmuz'da kardeşlerimiz birlik mesajıyla gösterdi. Siyonist güçler tüm dünyada bu davanın önlenmesi için siyasi yardımlar istiyor. Buna karşılık bizler de tüm müslüman kardeşlerimizden ülkelerinde bu davanın haklı olduğunu anlatan siyasi destek istiyoruz. Türkler her adım attıklarında siyonist güçlerin karşısında duran bir irade olarak görülüyorlar.

Dünyanın neresinde olursa olsun bir buçuk milyar müslüman dünyasının bu davanın peşinde olduğunu gösterirse bu dava farklı noktada olur. Bu davada Türkiye halkının gösterdiği fedakarlığı gözardı edilemeyeceğini belirtmek istiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve rahmetle andığımız Necmettin Erbakan, Filistin davasının savunucusu olmuşlardır. Onlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. "

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN