Arama

Diyar-ı Muhammed!

Diyar-ı Muhammed!
Yayınlanma Tarihi: 1.5.2017 09:09:00
Peygamber Sevdalıları Platformunca her sene düzenlenen ve yüz binlerce Diyarbakırlının katıldığı “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği bu yıl da büyük bir coşkuyla geçti. Bu yılki teması “Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed” olarak belirlenen etkinlikte konuşan Platform Başkanı Adnan Akgönül dev kalabalık için “Vatandaşlar konu peygamber olunca kayıtsız kalmadı ve alana akın etti” dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformunca her sene düzenlenen ve yüz binlerce Diyarbakırlının katıldığı “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Bağlar ilçesindeki Nevrus Parkı’nda düzenlenen etkinliğin bu yıl ki teması ise “Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed” olarak belirlendi. Hafız Emin Çiçek’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan etkinlikte, ardından konuşmalar yapıldı.

MAZLUMLARA UMUT OLDUNUZ

Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım konuşmasında, Diyarbakır’ın iman ve İslam şehri olduğunu söyledi. Burada sadece peygamberin doğum gününü ihya etmek için bulunduklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: “Şu anda Mısır zindanlarında bulunan mazlumların yüreklerine su serptiniz, Filistin sokaklarındaki mazlumları güldürdünüz. Suriye’de, Halep’te evleri viran olmuş o insanlara sahipsiz olmadıklarını en gür sedayla duyurdunuz. Daha dün Sur’da yıkılmış evleri yürekleri mahsun olmuşlara, ‘Sahipsiz değilsiniz, sizin elinizden tutan peygamber sevdalıları var’ dediniz.”

DÜNYAYA ADALETİ İSLAM GETİRECEK

Adaletsiz, zulümlerin kol gezdiği bir dönemde yaşanıldığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti: “Dünyaya birileri eğer adalet getirecekse bu ne ABD, Rusya, İsrail, Avrupa ne de BM olacak. Bir tek güç getirecek o da Müslümanlar olacak. Buna kesinlikle inanın ve bunun için gayret edin. İnşallah Diyarbakır’da, Batman’da Mardin’de, Şırnak’ta üretilen bu peygamber sevgisi sadece cihana yayılmakla kalmayacak, adaleti, hakkaniyeti, şehadeti ve sevdayı da yayacak.”

MEYDAN ÇİÇEK AÇTI

6-7 Ekim’de kurban eti dağıtırken PKK’lı teröristlerce katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını hatırlatan Yıldırım, “Yasin, sen elindeki o kurban etini mazlumlara götürmek için seferber oldun ama o mazlumlara eti ulaştıramadın. Allah’ın huzuruna boynu bükük bir biçimde gittin. Boynun bükük olmasın ey yiğit delikanlı, bak ektiğin tohumlar meyveye durdu. Diyarbakır meydanı çiçekler açtı. O çiçekler bambaşka bir noktaya gelecek ve bütün çorak toprakları Allah’ın izniyle yeşertecek” şeklinde konuştu.

PEYGAMBERDEN KOPUK HAYAT OLAMAZ

Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Adnan Akgönül de etkinliğe vatandaşların yoğun bir katılım gösterdiğini söyledi. Program için aylardır hazırlık yaptıklarını vurgulayan Akgönül, şöyle devam etti: “Vatandaşlar konu peygamber olunca kayıtsız kalmadı ve alana akın etti. Hazreti Muhammed’in doğumu bizleri tekrardan bir araya getirdi. Bu manzaranın tüm dünya tarafından görülmesini istiyoruz. Peygamberden kopuk bir hayat olamaz. Peygamberin sevgi ve muhabbeti mutlaka gönüllere yerleşmelidir. O sevgi ve muhabbet gönüllere yerleştiğinde insanlar dünya ve ahiret saadetine kavuşacaktır.”




  • 17 saatlik yolu aştım

  • Programa Diyarbakır’ın yanı sıra farklı illerden çok sayıda kişi katıldı. Gaziantep’ten geldiğini söyleyen Beşir Yıldırım, katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hazreti Muhammed’in şemsiyesi altında tüm Müslümanlarla bir arada bulunmak için buradayız” dedi. Isparta’dan gelen üniversite öğrencisi Uğur Kaçmaz, içindeki peygamber sevdasından dolayı Diyarbakır’ı ziyaret ettiğini belirterek, “Maddi sıkıntı çekmeme rağmen üç bursumu harcayarak, bu kutlu sevda için 17 saatlik yolu aşarak geldim” diye konuştu.


Akın akın geldiler

Şehrin farklı yerlerinden alana gelmek isteyen vatandaşların ulaşımı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 noktadan 30 araçla ücretsi olarak sağlandı. Ayrıca platform tarafından tahsis edilen ve gönüllü vatandaşların araçlarıyla alana ücretsiz taşıma yapıldı. Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar 5 polis noktasında üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Alandaki koordinasyon, platform tarafından görevlendirilen kadınların da bulunduğu 3 bine yakın kişi tarafından sağlandı. Belir- lenen alana yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiye- cek, içecek ve flama satışı yapılırken görevliler, katılımcılara ücretsiz su dağıttı. Bazı aileler ise yanlarında getirdikleri yiyeceklerle belirlenen alanda piknik yaptı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN