Arama

"Kutlu Doğum Haftası" FETÖ projesi mi?

Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesi mi?
Yayınlanma Tarihi: 20.4.2017 20:33:00
"Kutlu Doğum Haftası" etkinlileri bir FETÖ projesi mi? Kutlu Doğum Haftası teması bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, geçtiğimiz günlerde 2017 yılı Kutlu Doğum etkinliklerin ayrıntılarını Ankara’da basın mensupları ile paylaştı.

Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kutlu Doğum Haftasının ‘Hz. Peygamberi anmaktan anlamaya’ şiarıyla 28 yıldır idrak edildiğini ve milletimizin kalbinde daima var olduğunu kaydetti.

Diyanet İşleri, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için hazırlıklarını sürdürse de bu organizasyona tepkiler de yükselmeye başladı.

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna sosyal medyada Kutlu Doğum Haftası’nın halen daha kutlanmasına sert tepki göstererek, bu organizasyonun FETÖ projesi olduğunu öne sürdü.

Salih Tuna konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı;

"FETÖ, icat ettiği "kutlu doğum haftası"yla kitleleri efsunlayıp, Kelime-i Tevhid’den
“Muhammedün Resulullah”ı çıkartmıştı.

FETÖ "necat" kamuflajı ve "dinler arası diyalog" martavalıyla Kelime-i tevhid’i dinamitlemeye çalışırken Diyanet ne yapıyordu?

Diyanet Başkanı Görmez "sancılı" bir Star yazarını arayıp, "Kutlu Doğum coşkusunun oluşturulmadığından" şekvacı olmuş. Yahu hâlâ mı?"

MEB TAKVİMİNDEN ÇIKARILDI

2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığının iş takvimine giren “Kutlu Doğum Haftası” bu yıl iş takviminden çıkarılmıştı.

Son yapılan planlamaya göre bu yıl okullarda, Nisan ayı içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanan kutlu Doğum Haftası kutlanmayacak, bu haftaya yönelik etkinlikler düzenlenmeyecek.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN