Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Türkiye'nin ilk 'başkan'ı Erdoğan TBMM'de yemin etti

Türkiye'nin ilk 'başkan'ı Erdoğan TBMM'de yemin etti

24 Haziran seçimlerinde en yakın rakibinin 11 milyon üzerinde oy alarak tarihi farkla yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin kurucu başkanı olarak TBMM'de yemin etti. Yemin ettikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, "Her şey gayet güzel oldu milletin önünde. İnşallah bundan sonraki süreç daha güzel olur" dedi.

Türkiye’nin ilk ’başkan’ı Erdoğan TBMM’de yemin etti
Yayınlanma Tarihi: 9.7.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 09.07.2018 17:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni töreni için Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden ayrılarak Meclis'e geldi.

Yol kenarında bulunan bazı vatandaşlar Erdoğan'ın makam aracının üzerine gül yaprakları attı. TBMM'ye giriş yapan Erdoğan, burada şeref kıtasını selamladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TBMM'DE YEMİN ETTİ!

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim."

YENİ SİSTEM RESMEN BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclisteki yeminiyle birlikte parlamenter sistem sona erdi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı. Kabinesi ise Külliye'deki "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"nin ardından açıklanacak. Cumhurbaşkanlığına makam aracıyla hareket edildikten sonra, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne varışta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyuna Atlı Tören Birliği katılacak. Ayrıca Erdoğan'ın süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapılacak.

Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ile Esra Albayrak, oğlu Bilal Erdoğan ve torunları, yemin törenini Şeref Locası'nda takip etti. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, eski TBMM Başkanları İsmail Kahraman ile Bülent Arınç, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, YÖK Başkanı Yekta Saraç, sanatçı Mustafa Ceceli ve televizyon programcısı Müge Anlı katıldı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN