Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • İslâm'a yönelik açıklama yapanlara karşı atağa geçildi!

İslâm'a yönelik açıklama yapanlara karşı atağa geçildi!

Kamuoyunda tepkilere neden olan kadınlara yönelik bazı açıklamalar konusunda, Diyanet İşleri Başkanlığı ile İlahiyat Fakülteleri ortak çalışmalar yapacak.

İslâm’a yönelik açıklama yapanlara karşı atağa geçildi!
Yayınlanma Tarihi: 14.3.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 14.03.2018 11:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, son günlerde din adına açıklama yapanlara yönelik olarak tepkisini dile getirmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ talimatıyla 81 il müftüsü Ankara'da bugün toplanıyor. Haymana ilçesindeki ilk günkü toplantıya Bozdağ'ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katılacak. 4 gün sürecek toplantıda Diyanet'in eksikleri masaya yatırılarak yeni dönemde Diyanet'in nasıl daha aktif olacağı değerlendirilecek.

İlahiyat Fakültesi dekanları daha sonra 23 Mart'ta Malatya'da bir araya gelecek. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katılacak.

Daha sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir araya gelerek YÖK Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortak bir çalıştay düzenlemesi ve işbirliği geliştirmesini isteyecek.

İlahiyat Fakültelerindeki kadın akademisyenler de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenecek ortak çalıştayda bir araya gelecek.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN