Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut: "Algı operasyonlarına karşı uyanık olmalıyız!"

TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut: "Algı operasyonlarına karşı uyanık olmalıyız!"

Son günlerde İslâm ve kadın üzerinden liyakatsiz açıklamalarda bulunan kişilere yönelik eleştirilere bir destek de TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut’tan geldi.

TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut: Algı operasyonlarına karşı uyanık olmalıyız!
Yayınlanma Tarihi: 12.3.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 12.03.2018 19:47

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, ülkemiz gündemini meşgul eden konular hakkında basın bildirisi yayınladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vererek "Algı operasyonlarına, birlik beraberliğimizi bozma ve yıpratma kampanyalarına karşı uyanık olmalıyız. Cumhurbaşkanımız, milletimizin değerlerini, inançlarını benimseyip , yaşadığı ve savunduğu için hedef seçilmiştir." ifadelerini kullandı.



"Ülkemiz, 15 Temmuz'dan beri açık olarak iç ve dış düşmanların saldırısıyla karşı karşıyadır. Saldırılara karşı duruşumuz, birlik ve beraberliğimiz onları hayal kırıklığına uğratmıştır.

Bu defa, sanki dini değerlerimize bir saldırı varmış, kadınlar ve çocuklarımız bir tehdit altındaymış gibi gösterilerek, bir bardak suda fırtına kopartılmaya çalışılmaktadır.

Son yıllarda dini, ahlâki değerlerimizin, tüm toplumda öğrenilmesi ve yaşanması için yapılan çalışmalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın, bu uğurdaki çabası hepimizin malumudur. İcraatları, tüm konuşmaları ve yaşantısı herkesçe bilinmektedir.

Konuşmanın ana fikrini anlamadan seçilen bir tek cümleye takılarak, bir kanaat belirtmek doğru değildir.


Sayın Cumhurbaşkanımızın döneminde bütün alanlarda olduğu gibi özgürlükler alanında da önemli gelişmeler olmuş, her yerde herkesin inancına göre yaşayabilmesi ve çalışabilmesi için bütün engeller kaldırılmıştır.

Çocuk ve kadın haklarına önem verilmiş, onların, yetişmesi ve gelişmesi için bütün imkânlar seferber edilmiştir.

Dinimizin doğru öğretilmesi için büyük gayret sarf edilmektedir.

Din konusunda konuşulacaksa, mutlaka ehliyetli kişiler konuşmalıdır. Kişilerin kendi anlayışları dinin emri olarak kabul edilmemelidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu, ilahiyat fakülteleri gibi kuruluşlar bunun için vardır. Cumhurbaşkanımızın döneminde, Diyanet İşleri Başkanlığımıza, din eğitimine ne kadar önem ve destek verdiği hepimizce bilinmektedir.

Algı operasyonlarına, birlik beraberliğimizi bozma ve yıpratma kampanyalarına karşı uyanık olmalıyız. Cumhurbaşkanımız, milletimizin değerlerini, inançlarını benimseyip, yaşadığı ve savunduğu için hedef seçilmiştir.

Biz sivil kuruluşlar olarak, oynanmak istenen oyunun farkındayız. Milletimizin bu gibi nifak hareketlerine geçit vermeyeceğine inancımız tamdır.

Saygı ile arz olunur."



Hamza Akbulut
TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN