Arama

Selefi anlayıştan beslenen marjinal temsilciler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Asla dikkate almayız!” dediği marjinal grupların uzun zamandır dînî konularda ortaya koydukları söylem üzerinde durdu ve İlahiyat Fakülteleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarını göreve çağırdı.

Selefi anlayıştan beslenen marjinal temsilciler!
Yayınlanma Tarihi: 9.3.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 09.03.2018 13:49

8 Mart 2018 Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlahiyat Fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarını göreve çağıran değerlendirmelerde bulundu. "Asla dikkate almayız!" dediği marjinal grupların, uzun zamandır dînî konularda ortaya koydukları söylem ile İlahiyat Fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik itibarsızlaştırma gayretleri üzerinde durdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepki gösterdiği, bazı odakların son dönemde İslam'ı kullanarak kadınlar üzerinden suni gündem yaratma çabalarına Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden sert tepki geldi. Fakülte'den yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki programda yaptığı konuşmada, İlahiyat Fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarını göreve çağıran değerlendirmelerinin son derece isabetli ve yerinde olduğu kaydedildi.

Marjinal grupların uzun zamandır dini konularda ortaya koydukları söylem ile İlahiyat Fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik itibarsızlaştırma gayretlerinin herkesçe malum olduğu belirtilen açıklama şöyle:

"BU KİŞİLER ÜLKENİN DÎNÎ ANLAYIŞINI ASLA TEMSİL EDEMEZLER"

"Birkaç aykırı örnek üzerinden sürekli olarak ülkemizin en önemli dînî kurumlarına saldırarak kendilerine alan açmaya ve itibar devşirmeye çalıştıkları bilinmektedir. Yolu asla ülkemizin örgün dînî eğitim kurumlarından geçmeyen, Selefî anlayıştan beslendikleri anlaşılan ve kendi göreceli fikirlerini tekfirci bir söylemle mutlak hakîkat olarak sunmaya çalışan bu kişiler asla bu ülkenin dînî anlayışını temsil edemezler.

SAHİH DÎNÎ BİLGİYE ULAŞMAK ANCAK İLAHİYAT FAKÜLTELERİ İLE OLACAK

Cumhurbaşkanımızın ifadeleri ile "Din adamı olarak ortaya çıkıp dînimizde kesinlikle yeri olmayan ictihadlarda bulunan" kendilerini dînî, hatta siyâsî ve ictimâî her konuda konuşmaya yetkili gören, özellikle kadın konusu olmak üzere dînimizin yaklaşımı olarak asla kabul edilemeyecek fikirlerini kitle iletişim ve sosyal medya kanallarında paylaşarak bilgi kirliliğine ve toplumun kin ve nefret duygularıyla ayrışmasına sebebiyet veren bu marjinal anlayış temsilcileri asla dikkate alınmamalıdır. Son günlerde şahit olduğumuz seviyesiz ve yersiz tartışmalar bir kez daha göstermiştir ki, ülkemiz ve toplumumuzun sahih dînî bilgiye ulaşması ancak İlahiyat Fakültelerimiz ve Diyanet İşleri Başkanlığımız kanalıyla olacaktır.

"İSLÂM'IN GÜNCELLENMESİNİN GEREKTİĞİNİ BİLMEYECEK KADAR ÂCİZLER"

Cumhurbaşkanımızın "Zamanın değişmesi hükümlerin de değişimini gerekli kılar" Mecelle kâidesinin bir ifadesi olarak kullandıkları "İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da âciz bunlar! Siz İslâm'ı on dört-on beş asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız" şeklindeki beyanlarını da anlamaktan uzak ve maksatlı olarak çarpıtma yolunu tercih etmektedirler.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart 2018 tarihli konuşmalarındaki dînin doğru anlaşılması ve yorumlanması yönündeki hassasiyetine aynen katıldığımızı, İlahiyat Fakülteleri olarak bu konudaki görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN