Arama

Tarihi filme 'rap' şarkı yapıldı

Dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Kösedağ Savaşı ve döneme damgasını vuran ve Son Selçuklu Kahramanı olarak adlandırılan devlet adamı Emir Celaleddin Karatay’ın hayatından bir kesitin özgün bir senaryo ile beyaz perdeye uyarlandığı “Direniş Karatay” 9 Mart 2018'de izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

Tarihi filme ’rap’ şarkı yapıldı
Yayınlanma Tarihi: 7.2.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 07.02.2018 16:36

Türkiye'nin en yüksek bütçeli savaş filmleri arasında gösterilen film için "Sokak Kafası" lakaplı şarkıcı Yener Çevik, rap şarkı yorumladı. Anadolu Selçuklu Devleti'ni yıkmaya çalışan Moğollar ile devleti korumak için savaşan Celalettin Karatay ve Ahi Evran'ı konu alan "Direniş Karatay" filmi için hazırlanan rap şarkının klibi, sosyal medyada yoğun ilgi görüyor.

Çevik'in yazdığı "Hu" adlı şarkı, filmin vizyonu öncesi sosyal medyada yayınlandı. Rap şarkı, özellikle tarihi ve savaş içerikli filme kattığı farklı yorumu ile kısa sürede binlerce beğeni ve olumlu yorum aldı. KTO Fuar Merkezi'nde, 66 bin metrekare kapalı ve 20 bin metrekare açık alandan oluşan platoda çekilen film, 9 Mart'ta vizyona girecek.

"SON SELÇUKLU KAHRAMANI"

2017 Temmuz- Ağustos aylarında çekimleri Konya'da gerçekleşen filmin yapımcısı filmin kahramanı Karatay ile aynı adı taşıyan KTO Karatay Üniversitesi. Türkiye'de ilk kez bir üniversitenin kendi tarihinden yola çıkarak özgün bir hikaye ile izleyiciye aktaracağı filmin hikayesi ve proje tasarımı yazar Selman Kayabaşı'na ait.

Senaryosunu Selman Kayabaşı ve Uğur Uzunok'un kaleme aldığı film Selçukların son döneminde geçiyor. Alaaddin Keykubat'ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine tahta oğlu Gıyaseddin geçer. Gıyaseddin babası gibi güçlü karaktere sahip bir devlet adamı değildir. Bu zayıflık Moğolların baskısını ve Selçuklu üzerindeki iştahını artırmaktadır. Fakat Moğolların unuttuğu çok önemli bir detay vardır, o da dönemin en önemli devlet adamlarından Emir Celaleddin Karatay'ın varlığıdır. Karatay tüm tecrübe ve gücü ile halkı Moğollara karşı büyük bir direnişe hazırlarken kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla Anadolu'nun tüm sessiz kahramanlarını yanına alacaktır. Savaş sahnelerinin güçlü bir drama ile beslendiği filmde, izleyicilere bir kahramanın verdiği bağımsızlık mücadelesi aktarılıyor.

Başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Fikret Kuşkan, Yurdaer Okur, Burcu Özberk, Alperen Duymaz, Nefise Karatay, Bahadır Yenişehirlioğlu, Cahit Kayaoğlu, Ali Buhara Mete gibi isimlerin yer aldığı film, Selçuklu dönemine ait ilk film olma özelliğinde. Filmin yönetmenliğini Selahattin Sancaklı, Genel Danışmanlığını Serdar Akar üstlendi.

Sultan Gıyaseddin'in kayınbiraderi, Kösedağ Savaşının öncü kumandanlarından... Savaşın kaderini değiştiren karar alınırken onun tavsiyesi etkili olacak. Suhrab karakterini filmde Latif Koru canlandıracak.

Filmin kadrosunda ayrıca Nik Xhelilaj, Volkan Keskin, Latif Koru, Ece Yaşar, Kutay Köktürk, Ertuğrul Şakar, Fırat Temir, Yusuf Aytekin gibi isimler de yer alırken Furkan Palalı da konuk oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.

Noyan'ın hareminde güzeller güzeli bir kız. Yüreğinde büyük bir aşk saklayan Moğol cariyesi Maral'ın bu aşkı karşısında tek engel Noyan olacak! Maral karakterine Ece Yaşar hayat veriyor.

Alaaddin Keykubad'ın oğlu! Kösedağ Savaşında Selçuklu ordularının hakanı. Galip gelmesi beklenen Selçuklu ordusunun mağlup olmasında onun aldığı kararların büyük etkisi oldu. Gıyaseddin Keyhüsrev'i filmde Ali Buhara Mete canlandırıyor.

Yüz yıllardır Konya denilince ilk akla gelen isim olan Mevlana Celaleddin Rumi'yi Direniş Karatay filminde Konya'nın evladı Furkan Palalı canlandırıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN