Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • FETÖ’CÜLER MAHKEMEDE ‘TALİMATLI TİYATRO’ YAPIYOR

FETÖ’CÜLER MAHKEMEDE ‘TALİMATLI TİYATRO’ YAPIYOR

FETÖ’CÜLER MAHKEMEDE ‘TALİMATLI TİYATRO’ YAPIYOR
Yayınlanma Tarihi: 6.6.2017 11:34:00

15 Temmuz darbe girişiminin Genelkurmay Çatı Davası duruşmasında sanıkların neredeyse tümünün “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum” şeklinde savunma yapması, hakimleri de savcıları da çileden çıkarıyor

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın eski Özel Kalem Müdürü darbeci Albay Osman Kılıç’ın ifadesi sırasında söylediği sözler üzerine sinirlenen Savcı Aytekin Cenikli, “Terörist başının talimatları doğrultusunda mı böyle savunma yapıyorsunuz?" diye sordu.

Kendisine yönelik iddiaların çoğunluğunu "bilmiyorum" ve "hatırlamıyorum" gibi sözlerle geçiştirmeye çalışan darbeci Albay Kılıç, şehit Ömer Halisdemir’in FETÖ’cü olduğunu ima edince Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, Kılıç’a, "Kim dedi sana bunları, kim iddia etti?" karşılığını verdi. Aynı zamanda şehit Ömer Halisdemir’in ailesinin de avukatlığını da yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın da sanığa sert tepki göstererek, "Bu alçakça bir iftiradır. Sanık açıkça iftira atıp yalan söylüyor" dedi.

Sanığın savunmaları sırasında sürekli olarak diğer sanıklarla aynı söylemlerde bulunması, "kontrollü darbe", "tiyatro" gibi ifadeler kullanması üzerine Savcı Aytekin Cenikli, "Darbe için tiyatro dediniz. Pensilvanya’da bulunan şahıs da ’tiyatro’ dedi. Terörist başının talimatları doğrultusunda mı böyle savunma yapıyorsunuz?" diye sordu. Sanık Osman Kılıç savunmasının tamamında tüm suçlamaları inkar ederken, Akıncı Üssü’ne ödül töreni için gittiğini, kalkışma başladıktan sonra burada telefonlarının kendilerinden alınarak, daha sonra "patates hat" olarak tabir edilen başka hatları içeren telefonlar verildiğini söyledi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN