Arama

İşte Almanya'nın İncirlik ısrarının nedeni

İşte Almanya’nın İncirlik ısrarının nedeni
Yayınlanma Tarihi: 5.6.2017 10:58:00

Almanya’nın Dışişleri Bakanı, İncirlik pazarlığı yapmak için bugün Ankara’ya geliyor. Berlin, PKK’ya silah yardımlarını daha rahat yönetebilmek için İncirlik’te kalmak istiyor.


FETÖ’cü hainleri Türkiye’ye karşı himaye eden Almanya’nın Dışişleri Bakanı Gabriel, İncirlik pazarlığı yapmak için bugün Ankara’ya geliyor. Berlin, PKK’lı teröristlere silah yardımlarını daha rahat yönetebilmek için İncirlik’te kalmak istiyor.

Türkiye’yi güneyden kuşatmaya almak isteyen terör gruplarına en üst düzeyde askeri yardım yapan ABD ve Batılı ülkeler bu terör organizasyonunu İncirlik Üssü’nden yönetiyor. Suriye’deki hava operasyonlarının büyük kısmını İncirlik merkezli yapan ABD, ‘SDG’ adını verdiği Suriye PKK’sının rahat ilerleyebilmesi için icra ettiği bombardımanları buradan idare ediyor. İncirlik’ten kalkan ve PKK’nın önünü açma amaçlı operasyonlar gerçekleştiren ABD uçakları, bir yandan da Suriye şehirlerine bomba yağdırarak yüzlerce sivili öldürüyor.

İKİ GÜZERGAHTAN BİRİ

Batı, Suriye’deki PKK’lılara yardımları iki ana rotayı kullanarak yapıyor. Biri Suriye-Irak sınırındaki Rabia Kapısı’nı kullanarak yapılan intikal, diğeri ise İncirlik Üssü kullanılarak indirilen silahlar. Resmi olarak 2014 yılından bu yana yapılan teslimatlar büyük bir orduya yetecek kadar fazla. PKK’ya silah verenler sadece Amerikalılar değil. Almanya da ‘DEAŞ’a karşı mücadele’ kisvesi altında PKK’ya cömertçe silah veren ülkeler arasında. PKK’ya Suriye’de el bombaları ve Milan tipi tanksavarlar Almanya tarafından teslim ediliyor. Cizre, Nusaybin ve Sur’daki meskun mahal operasyonlarında da çok sayıda Alman silahı ele geçirilmişti.

YILLARCA PKK’YI BESLEDİ

1990’lı yıllarda Güneydoğu’da terörü köpürten NATO’ya bağlı ‘Çekiç Güç’ de PKK’yı askeri ve lojistik açıdan donatmış ve teröristlerin NATO’dan aldığı silahlarla güvenlik güçleri ve sivillere saldırmasının önünü açmıştı. Çekiç Güç kapsamındaki ABD helikopterlerinin PKK’ya yardım paketleri attığının ortaya çıkması üzerine o dönem Genelkurmay Başkanı olan Doğan Güreş, güneydoğudaki askeri birliklerine “OHAL bölgesinde hava sahasına izinsiz giren helikopterler düşürülecektir” şeklinde yazı göndererek PKK’ya yardım atan helikopterler için vur emri vermişti.

NÜKLEER BOMBALAR VAR

Çok sayıda yabancı kaynaklı rapora göre batılı devletler İncirlik’te nükleer silah barındırıyor. Amerikan Ulusal Kaynaklar Savunma Konseyi’nden Hans Krinstensen’in 2005 yılında yazdığı rapora göre İncirlik’e 1998’e kadar 90 adet B-61 nükleer başlıklı füze yerleştirildi. Nükleer Uzmanı Amy Woolf Avrupa genelinde yerleşik tutulan B-61 başlığının toplamda 200 olduğunu raporlaştırmıştı. 2010’da ortaya çıkan Wikileaks belgesinde ise İncirlik’teki B-61 başlıklı nükleer bombaların Hiroşima’ya atılan bombadan 21 kat daha etkili olduğu yazılı.

BU SÖYLEME SON VERİN

Türkiye’nin Sigmar Gabriel’le istişare edeceği konuların başında, Almanya’daki Türkiye karşıtı söylemlerin varlığı olacak. Diplomatik kaynaklar, Alman medyasında yoğun şekilde Türkiye karşıtı haberlerin varlığının en önemli nedeninin Alman hükümetinin bu doğrultudaki tutumunun olduğu görüşünde. Kaynaklar, ilişkilerde güven bunalımını aşmada Almanya’nın öncelikle bu söyleme son vermesinin çok etkili olacağı yorumunda bulunuyor. Gabriel’in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi, Başbakan Binali Yıldırım tarafından da kabul edilmesi bekleniyor. Gabriel’e ayrıca, ülkesindeki Alman ırkçılar tarafından katledilen Türk vatandaşlarıyla ilgili yürütülen soruşturmaların ‘neden bir türlü ilerleyemediği’ de sorulacak.

GELMEDEN ÖNCE AÇIKLAMA YAPTI

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’ye hareketinden önce yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için çaba sarf edeceğini söyledi.

Sigmar Gabriel, Ankara ziyareti sırasında parlamenterlerin Alman askerlerini ziyaret edebilmesi konusunda ısrarcı olacağını söyledi. Almanya’nın parlamento ordusuna sahip olduğunu ve milletvekillerinin yurtdışı görevdeki askerleri ziyaret edebilmeleri gerektiğini hatırlatan Gabriel,” Türkiye İncirlik konusunda adım atamayacaksa ya da atmak istemiyorsa, o zaman bize tek çekilme seçeneği kalıyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE GİDİYORUM ÇÜNKÜ...

Ziyareti boyunca Türk-Alman ilişkilerinin tekrar normal rayına oturması için çaba harcayacağını kaydeden Gabriel,” Ankara’ya gidiyorum, çünkü birbirimizi tamamen kaybetmememiz için yapılmadık girişim kalmamalı” diye konuştu.

(YENİ ŞAFAK)
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN