Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • AÇE'de camileri dolduran çocuklar cemaate neşe katıyor

AÇE'de camileri dolduran çocuklar cemaate neşe katıyor

AÇE’de camileri dolduran çocuklar cemaate neşe katıyor
Yayınlanma Tarihi: 5.6.2017 15:51:00 Güncelleme Tarihi: 05.06.2017 20:04

Endonezya’nın Açe eyaletinin başkenti Banda Açe’deki birçok cami, ramazan ayında Kur’an-ı Kerim öğrenmeye gelen çocukların akınına uğrarken, rengarenk kıyafetleri içindeki sevimli çocuklar cami cemaatini neşelendiriyor


İlkokulların ramazan ayında düzenlediği faaliyetler çerçevesinde öğretmenleriyle camiye gelen çocuklar, tüm günü Kuran-ı Kerim ezberleyerek ve ibadet ederek geçiriyor. Cami gün boyunca çocukların cıvıl cıvıl sesleriyle okuduğu ayetlerle yankılanırken, bu sayede çocukların Kur’an-ı Kerim okumayı alışkanlık haline getirmesi ve bunun, yaşamlarının bir parçası olması hedefleniyor.

Camide gruplar halinde ders veren hocalar, bir yandan Kur’an-ı Kerim öğretirken diğer yandan çocuklarla oyunlar oynuyor.

Çocuklara ilgi çekici renkli desenlerde İslami kıyafet giydirilmesi ve göze hoş gelen renkli ciltlerle kaplanmış cüz ve Kur’an-ı Kerim kullanılması, çocukların ibadetlere yönlendirilmesi konusunda büyük rol oynuyor. Din bilgisi öğretmeni İbrahim Abdullah, camiye öğrencileriyle geldiğini ve onlarla burada hoş vakit geçirdiklerini söyledi.

Abdullah, "Çocuklarımızı, özellikle de Kur’an okumaya teşvik için bu tarz organizasyonlar yaparken, sıkılmalarını önlemek için onların psikolojisi ve dilleriyle yaklaşım göstermeye gayret ediyoruz. Bu çalışmalardaki hedefimiz, Kur’an-ı en doğru şekilde okuma ve anlamada onların bir yaşam parçası haline getirmek." diye konuştu.

Açe eyaletinde tüm okul ve üniversitelerde, Kur’an-ı Kerim dersi zorunlu tutulurken, öğrencilerin okul dersleri dışında hafta sonu ve tatillerde camilere yaptığı geziler, Kur’an- Kerim eğitimini pekiştirme ve kültürel aktivite olarak değerlendiriliyor.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN