Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Görmez, Yaz Kur’an Kursları Açılış programında konuştu

Görmez, Yaz Kur’an Kursları Açılış programında konuştu

Görmez, Yaz Kur’an Kursları Açılış programında konuştu
Yayınlanma Tarihi: 14.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 15.06.2017 23:44

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 2017 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programında konuştu. Başkan Görmez, "Kur'an sadece sesten, ses yarışmasının güftesinden ibaret değil, Kur'an-ı Kerim bir hayat kitabıdır" dedi.


"Sevgili çocuklar, camilere çok yakışıyorsunuz" diyerek çocuklara özel bir ilgi gösteren Diyanet İşleri Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: "Camiler çocuklarla daha çok güzelleşiyor. Yeryüzünün en masum mekanları camiler, en masum varlıkları da çocuklardır. Bugün bizim için bayram, çünkü çocuklarımız camilerde Allah'ın kitabını, peygamberini, inancını öğrenmeye geliyor. Çocuklarımız camide koşuştursun, camilerin manevi iklimiyle buluşsun ve camide Allah'ın kitabıyla tanışsınlar.

Hocalarımız! Çocuklar Allah'ın en büyük emanetidir. Allah'ın en büyük emanetine Peygamber efendimiz gibi davranın. Onlarla arkadaş olun. Camiye gelen çocuklara, çocukluğunuzu caminin dışında bırakın demeyin. Çocuklar, Allah'ın dinini çocukluklarını yaşayarak öğrensinler. Yaz Kuran kurslarımız, milletimizin geleceğini, milletimizi tarih sahnesinde sürekli kılacak kimlikleri inşa eden kurslarımızdır." dedi.

Kur'an-ı güzel okumaya özendirmek gerek

TRT'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'na ilişkin değerlendirmede de bulunan Görmez, "Camilerde yapılan Kur'an-ı Kerim yarışmalarının evlere kadar girmesi, genç kuşakların Kur'an-ı Kerim'i güzel okumaya özendirilmesi son derece güzel bir adımdır. Burada tekrar tekrar ifade etmek isterim ki Kur'an sadece sesten, ses yarışmasının güftesinden ibaret değil,

Kur'an-ı Kerim'in bir hayat kitabı olduğunun üzerinde önemle durmak gerektiğine işaret eden Başkan Görmez, "Kur'an-ı Kerim sadece lafz-ı celilden ibaret değil. Onun manası, gayesi, onun bir hayat kitabı oluşu, onun bütün insanlara gelen bir rahmet oluşunun göz ardı edilmemesine yönelik bir açıklamadır. Bilakis Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma müsabakaları tarih boyunca var olmuştur." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının da 5 yıldır, gecikmiş olarak uluslararası çapta Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma müsabakaları düzenlediğini ifade eden Görmez, bütün müsabakaların Kur'an-ı Kerim'in mehabetine uygun olması gerektiğine dikkati çekti.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN