Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Sağlıkta Cumhuriyet tarihinin en büyük reformları yapılıyor

Sağlıkta Cumhuriyet tarihinin en büyük reformları yapılıyor

Sağlıkta Cumhuriyet tarihinin en büyük reformları yapılıyor
Yayınlanma Tarihi: 13.6.2017 14:00:23

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uyuyan, yan gelip yatan değil çalışan, gayret eden ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma azminde olan bir Türkiye olduğunu bildirdi


Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 14 yılda, milleti her alanda tarihi nitelikteki reformlarla, özlemini çektiği yatırımlarla buluşturduğunu belirterek eğitimi, önceliklerinin ilk sırasına aldıklarını kaydetti.


Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet şeklinde dört temel taş üzerinde inşa edeceklerini söylediklerini anımsatan Erdoğan, 2002’de 7,5 milyar lira olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini 11 katlık artışla bu yıl 85 milyar liraya çıkardıklarını vurguladı.


Cumhuriyet tarihinin en büyük reform alanlarından birisinin de sağlık olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuşu:


"Aynen Kanuni’nin diliyle ’Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’ Sağlıklı bir nefesi, bir devletin fedasına amaçlayan, o uğurda adımlarını atan bir medeniyet anlayışı AK Parti’de var. Şu ana kadar bunun uygulamasını yapan bir başka iktidar olmadı. Biz bu adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Olgunlaştırarak, geliştirerek daha da atacağız. Ülkemin insanı hiçbir zaman bu hastane kapılarında mağdur olmayacak, edilmeyecek. Bu hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz."


Türkiye’de süratle tıp fakültelerinin sayısını artırmanın gayretinde olduklarını, sağlık üniversitelerinin ilk adımını attıklarını dile getiren Erdoğan, "Sağlık bilimleri üniversitelerini kuralım ki sadece doktor değil hemşire, sağlık memurunu da yetiştirelim istedik." dedi.


Şehir hastaneleri projesini hayata geçirdiklerine dikkati çeken Erdoğan, Yozgat, Isparta, Mersin, Balıkesir şehir hastanelerini hizmete açtıklarını, inşası süren 20 şehir hastanesinin tamamını 1,5 yıl içinde açacaklarını, hazırlıkları süren 8 hastanenin inşasına da en kısa sürede başlayacaklarını anlattı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN