Arama

Darda kalmışların göz aydınlığı Kızılay

Darda kalmışların göz aydınlığı Kızılay
Yayınlanma Tarihi: 12.6.2017 11:18:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Kızılay ödül töreninde konuştu. Erdoğan, nerede olursa olsun, sıkıntıya düşen insanların gözlerinin ilk aradığı şeyin, Kızılay amblemi olduğunu belirterek, "Çünkü insanlar çok iyi biliyorlar ki şayet bu amblem varsa Kızılay oradadır” dedi


Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kızılay’ın 149. Kuruluş Yıldönümü, Bağışçılara Madalya Dağıtım Töreni ve İftar programında konuşan Erdoğan, “Çünkü insanlar çok iyi biliyorlar ki şayet bu amblem varsa Kızılay oradadır. Kızılay’ın orada olması da karınlarını doyurabilmeleri için, ihtiyaç duydukları yemeğin, barınabilmeleri için gereken çadırın, kendilerini soğuktan koruyacak battaniyenin bulunduğu anlamına geliyor. Sadece bu kadar da değil, eğer hastamız bulunuyor ve kana ihtiyaç duyuyorsak gözümüz yine Kızılay ambleminin olduğu binayı arayacaktır” dedi.

Ayrım gözetmeksizin muhtaç olan herkese sunduğu hizmetlerle Türk Kızılay’ının kendi alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olmayı ziyadesiyle hak etmiş bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer bugün Türkiye, dünyanın en büyük mültecilere yardım operasyonunu, kimseye ihtiyaç duymadan kendi başına yürütebiliyorsa bunda Kızılay’ımızın çok büyük rolü vardır. Beyaz zemin üzerinde sola bakan kırmızı hilal işaretinin gücünü ve itibarını yardımlarımızla ve iyi yönetimimizle ne kadar yükseltirsek, kendi vatandaşlarımıza, kardeşlerimize, tüm insanlığa o derece faydalı hizmetler yapabiliriz." dedi.

"İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ DOYURMAK"
Hazreti Muhammed’in, "Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Bir mümin, susuz kalan bir müminin susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona rahiki mahtumdan içirecektir. Bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir." buyurduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bizim inancımızda, kültürümüzde, ihtiyaç sahibi insanları doyurmak, içirmek ve giydirmek işte böylesine büyük bir öneme sahiptir." diye konuştu.

Kızılay’ın Suriye’de, Arakan’da, Myanmar’da, Pakistan’da afetlerde yardım ulaştırdığını dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin dört bir yanında afetler olduğunda da Kızılay’ın orada olduğunu belirtti.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN