Arama

Yusuf İslam: Türkiye'yi kıskanıyorlar

Yusuf İslam: Türkiye’yi kıskanıyorlar
Yayınlanma Tarihi: 21.5.2017 22:48:00 Güncelleme Tarihi: 09.06.2017 14:59
Yeni kitabının tanıtımı için İstanbul’da bulunan Yusuf İslam, Türkiye’nin son 20 yılda mucizevi ilerlemeler yaşadığını belirterek, "Bence bazı ülkeler Türkiye’yi kıskanıyor olabilir" dedi.

Dünyaca ünlü İngiliz sanatçı Yusuf İslam, İstanbul’da... Müslüman olmadan önce Cat Stevens olarak tanınan Yusuf İslam, bugün Zorlu PSM’de, pazar günü de Kocaeli’ndeki kitap fuarında yeni çıkardığı ’Neden Hala Gitar Taşıyorum’ kitabının söyleşisini ve imza gününü gerçekleştirecek.

Sanatçı, ’Cat Stevens’ın Yusuf’a Ruhani Yolculuğu’ temasından oluşacak söyleşi öncesi SABAH’a konuştu.

Cuma namazını tadilatta olan Yıldız Camisi’nin avlusunda hasırların üzerinde kılan İslam, Şeyh Yahya Efendi türbesini ziyaretinin ardından yeni kitabıyla ilgili sorularımızı yanıtladı. "Öğrenmek bir süreçtir" diyen İslam, şunları söyledi: "Benim İslam’ı kavrayışım on yıllar içinde oldu, evrim geçirdi. Eğer yeni Müslüman olduğum 1977’deki bilgilerimle kalsaydım, bu doğaya aykırı olurdu.

Değişim gereklidir ve inkar edilemez, Allah’ın bize kitabında söylediği gibi  ’Şüphesiz siz halden hale geçeceksiniz’. Yeni kitabım neden benim İslamiyet’i kabul ettikten sonra gitarı bıraktığım, 2003’te tekrar elime alma nedenlerim ve İslamiyet’i seçtikten sonra olan birçok şeyi açıklıyor. FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak "Allah O’nu ve Türkiye’yi korudu. Bunun nedeni de bu kadar sığınmacıya sahip çıkmasıdır" diyen Yusuf İslam, "Bugün Türkiye’yi uzaktan nasıl görüyorsunuz?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Türkiye’de son 20 senede yaşanan değişimler oldukça büyük.

Mucizevi ilerlemeler yaşandı ve ekonomisi gelişti. Bence diğer bazı ülkeler Türkiye’nin yaşadığı gelişimi kıskanıyor olabilir. Umarım Türkiye güçlü kalır, tarihini ve konumunu göz önüne alarak birlik içinde cesaret ve delaletle geleceğe yüzünü döner.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN