Arama

Almanya'dan vatandaşlarımıza Nazi zulmü

Almanya’dan vatandaşlarımıza Nazi zulmü
Yayınlanma Tarihi: 23.3.2017 10:50:00

Almanya’nın, vatandaşlarımıza yaptığı Nazi zulmü bir kez daha ortaya çıktı. Alman Gençlik Dairesi, iki çocuğuna el koymak istediği gurbetçi ailenin evine giderek “Erdoğan diktatör, dünyayı yönetmek istiyor. Evet mi diyeceksin” diye tehdit etti.


Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, 16 Nisan’daki referandumdan "Hayır" çıkması için politikacısından bürokratına medyasından vakıflarına kadar tüm oyuncularını sahaya sürdü. Bu kapsamda Alman devletinin son uygulaması ise "Sözün bittiği yer" dedirtti. Alman Gençlik Dairesi’nin, Türk asıllı Alman vatandaşlarının evine giderek çocuklarının velayetini almakla tehdit ettikleri ortaya çıktı.

300 TOPLANTI İPTAL
Avrupa’da 16 Nisan’daki referandumda oy kullanabilecek seçmen sayısının 3 milyona ulaşması ’Hayır’ cephesinde yer alan ülkeleri harekete geçirdi. Almanya, Türk seçmen ile buluşarak seçim kampanyası yapmak isteyen Türk bakan ve milletvekillerinin 300 toplantısını iptal etti.

ÖNCE MEDYADA BAŞLADI
Alman derin devleti BND’nin uzantısı olarak bilinen Der Spiegel gibi Türkiye düşmanı dergi ve gazeteler, Türkçe başlıklarla Almanya’da yaşayan Türk asıllı Alman vatandaşlarını ’Hayır’ oyu kullanmaya davet etti. Alman vakıfları da hem Almanya hem de Türkiye’de ’Hayır’ kampanyasına katılarak çeşitli panel ve toplantılara sponsor oldu.

TV’DEN HAYIR MESAJI
’Hayır’ kampanyasından istediği sonucu alamayan Almanya, resmi kurumlarını da sahaya sürdü. Alman devlet televizyonu ARD, ’Hayır’ için programlara başladı.

Alman parlamentosunun resmi yayın organı Des Parlament de son sayısının tamamını Türkiye düşmanlığına ayırdı. Resmi Alman gazetesi, Türkleri 16 Nisan’da ’Hayır’ oyu vermeye davet etmekle kalmadı, Türkiye’nin bir kısmını da harita üzerinde Ermenistan ve Kürdistan yurdu olarak gösterdi.

İŞİNİ KAYBEDERSİN
Yine umduğu sonuçlara ulaşamayan Almanya, bu kez resmi kurumlarıyla tehdide başladı. Alman görevliler, referandumda ’Evet’ oyu kullanacak olan Türkleri; evladını elinden almakla ya da işten atmakla tehdit ettiği ortaya çıktı. E.E, Almanya’da bir gurbetçi. Üç çocuğu var. Alman Gençlik Dairesi, üç çocuğunu göstermelik nedenlerle elinden almış. Çocukların kaldıkları yurtta uğradıkları fiziksel şiddet üzerine iki çocuğunu yanına geri alabilmiş ama üç çocuğunun velayetinin alınması için mahkeme süreci devam ediyor.

TEHDİT ETTİLER
Önceki gün "Çocukların sağlıklı şartlarda olup olmadığını denetlemeye geldik" gerekçesiyle E.E’nin evine giden Alman Gençlik Dairesi memurları, evde ve aile ortamında eksik bir şey bulamayınca kısa süre sonra sözü 16 Nisan’a getirdi. "Evet oyu kullanacağım için çocuklarımı yine elimden almalarından çok korktum " diyen E.E, şöyle devam etti: "Görevi çocukların bulunduğu ortamı denetmekti ama sözü 16 Nisan referandumuna getirdiler. Bana ’Konsolosluğa gidip oy kullanacak mısın’, ’Referandumda oyun evet mi hayır mı’, ’Erdoğan Türkiye’nin Hitleri’, ’Erdoğan dünyayı yönetmek istiyor. Sen de evet mi diyeceksin’ şeklinde sorular sordular. "

KORKTUM SESSİZ KALDIM
Konuşmaların, velayetleri Alman Gençlik Dairesi tarafından alınmak istenen iki çocuğunun önünde yaşandığına dikkat çeken E.E, "Şimdi onlara Erdoğan Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Yollar, köprüler yaptı Türkiye’yi geliştirdi o yüzden ’Evet diyeceğim’ desem, çocuklarımı elimden alacaklar diye korktum. O yüzden sessiz kaldım. Çocuklarımın velayet davası devam ediyor ve avukat tutacak param yok. Çocuklarımı elimden alacaklar diye çok korkuyorum. Cumhurbaşkanımızdan bize sahip çıkmasını, mahkemelerde avukat desteğinde bulunmasını rica ediyoruz" ifadesini kullandı.

BASKI ALTINDAYIZ
Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş, E.E’nin yaşadığı ’Hayır’ baskısının istisnai değil yaygın ve sistemli bir ’Hayır’ baskısı olduğunu söyledi. Yukarıbaş, "Bu yönde vatandaşlardan çok sayıda ihbar geliyor. Ben kendim tanığım buna. STK temsilciliğimin yanı sıra mali müşavir olarak görev çalışıyorum. Devlet memurları, konuyu referanduma getiriyor ve ’neden Erdoğan’a oy veriyorsunuz’ diyorlar. Şahsi ofisime denetime gelen alman görevli, bana da ’niye Erdoğan’a oy veriyorsun’ diye sordu. Bunu nereden bildiğini ve neden sorduğunu sordum bende" dedi...

MEKTUP GÖNDERİLİYOR
Almanya’da Türk seçmene ilişkin ’Hayır’ baskısının istisnai bir durum olmadığını gösteren bir başka uygulama ise, Türklerin ev ve işyerlerindeki posta kutularına bırakılan mektuplar oldu. Göndericinin belli olmadığı mektuplarla Türkler ’Hayır’ oyu vermeye çağrıldı.

ALMAN VAKFI ’HAYIR’A SPONSOR
Almanya, 16 Nisan’daki referanduma yönelik Türk bakanların programlarına izin vermezken bazı Alman vakıflarının desteğiyle "Hayır" kampanyası yürütüldüğü ortaya çıktı. 3 Mart’ta Friedrich Naumann Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda ’Hayır’ propagandası yapıldı. Toplantıya troll hesaplar üzerinden İslam’a ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küfreden Muhammed Ali Gül’ün de konuşmacı olarak katıldığı öğrenildi. Gül’ün FETÖ ile bağlantılı olduğu da belirlenmişti.

Kaynak:Star
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN