Arama

Tarih, Sevakin’de dirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye tahsis edilmesini istediği Sudan’ın Sevakin Adası, önce yeniden inşa ve ihya edilecek ardından da umreyi kapsayan turizm paketleri hayata geçirilecek.

Tarih, Sevakin’de dirilecek
Yayınlanma Tarihi: 28.12.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 28.12.2017 12:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan ziyaretinde yeniden inşa ve ihya edilmesi için Türkiye'ye tahsis edilmesini istediği Sevakin Adası, ilk olarak Türk işadamları tarafından yeniden inşa edilecek.

49 VEYA 99 YILLIK TAHSİS

Tarihi eserlerin restorasyonunun yanı sıra butik bir otel yapılmasının da öngörüldüğü adanın Türkiye'ye 49 veya 99 yıllığına tahsis edilebileceği belirtiliyor. Sevakin Adası'nın ihya edilmesinden sonra Sevakin Adası'nı ve umre ziyaretini kapsayan paket turizm programlarının hazırlanması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı düzeyinde Sudan'a gerçekleştirdiği ilk resmi ziyarette iki ülke ilişkileri adına önemli bir adım atıldı.

Osmanlı döneminde Afrika'nın önemli liman şehirlerinden olan Sevakin Adası'nı ziyaret eden ve burada TİKA tarafından yapılan restorasyon çalışmalarını inceleyen Erdoğan, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir'den adanın yeniden ihya edilmesi için bir süre Türkiye'ye tahsis edilmesini istedi. Ömer El Beşir'in Erdoğan'ın ricasını kabul etmesiyle iki lider prensip olarak adanın tahsisinde anlaştı.

Hükümetten üst düzey bir yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika seyahatinden sonra Türk ve Sudan hükümeti yetkililerinin, konunun detaylarını görüşmek üzere bir araya geleceğini kaydetti. Adanın Türkiye'ye 49 veya 99 yıllığına tahsis edilmesi gündemde. Türk işadamlarının da içinde yer alacağı çalışmalarla ilk olarak adanın aslına uygun halde yenilenmesi sağlanacak. TİKA tarafından restore edilen Hanefi ve Şafi camilerinin yanı sıra gümrük binasının da restorasyonu tamamlanacak.

UMRE TURİZMİ

Adanın turizme kazandırılması noktasında adaya butik otel inşa edilmesi de öngörülüyor. Geçmişte umreye gidenlerin uğrak limanı olan Sevakin Adası'na yönelik turizm programları hazırlanacak.

Umreye gitmek isteyenlerin ilk olarak Sevakin Adası'nda konaklayacaklar, daha sonra feribotlarla Cidde'ye geçerek umre yapabilecekler.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN