Arama

Göçmen sayısı yüzde 50 arttı!

Birleşmiş Milletler, 18 Aralık Dünya Göçmen Günü dolayısıyla dünyadaki göç oranını ve göçmen sayısını açıkladı. Son 17 yılda göçmen sayısının yüzde 49 attığı dünyada, en çok göçmen nüfusu ABD, Almanya Türkiye, Suudi Arabistan ve Rusya'da bulunuyor.

Göçmen sayısı yüzde 50 arttı!
Yayınlanma Tarihi: 19.12.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 19.12.2017 13:19

İç savaşlar, çatışmalar, açlık, gelecek kaygısı... Çoğunluğu Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden milyonlarca insanın vatanını terk etmek zorunda kaldığı yeryüzünde, bugün itibariyle 258 milyon mülteci var. İnanılmaz rakamı, Birleşmiş Milletler açıkladı.

Birleşmiş Milletler, söz konusu rakamı 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla duyurdu.

Uluslararası örgütün verilerine göre, 2000 yılından bu yana dünyadaki göçmen sayısı yüzde 49 arttı.


Rapora göre, yeryüzündeki yaklaşık 165 milyon göçmen yüksek gelirli ülkelerde yaşıyor. Bu rakam, toplam oranın yüzde 64'üne denk geliyor.

Dünyada en çok göçmenin yaşadığı ülke, 49,8 milyonla Amerika Birleşik Devletleri (ABD). ABD'yi Suudi Arabistan, Almanya ve Rusya takip ediyor. Birleşik Krallık, 9,9 milyon göçmenle beşinci sırada.

TÜRKİYE'DE 4 MİLYON MÜLTECİ VAR

Dört milyona yakın Suriyeli sığınmacıyı ağırlayan Türkiye, ayrıca komşu ülkelerden gelen yüz binlerce işçiye ev sahipliği yapıyor.

BM raporu, yalnızca zorunlu göçü kapsamıyor. Çalışmak için doğduğu ülkelerden ayrılan herkes, raporda yer aldı.


Çatışma ve savaş bölgelerinden sağlıklı rakam alınamadığı için, verilen oranların daha da yüksek olma ihtimali var.

Suriye ve Yemen'deki iç savaş, Irak'taki çatışmalar ve Afrika ülkelerindeki çalkantılar nedeniyle son yıllarda özellikle Avrupa ülkelerine yoğun bir göç akışı var. Geçen yıl beş binden fazla göçmen, Avrupa'ya geçmeye çalışırken Akdeniz'de boğuldu. Bu yılki sayı ise 3 bini aşmış durumda.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN