Arama

Erdoğan'dan ABD'ye rest: Kudüs kırmızı çizgimiz!

ABD Başkanı Trump'a Kudüs çağrısı yapan Erdoğan, "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Eğer böyle bir adım atılacak olursa; hemen, beş on gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'ni İstanbul'da toplayacağız. Kaldı ki bu, bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir" diye konuştu.

Erdoğan’dan ABD’ye rest: Kudüs kırmızı çizgimiz!
Yayınlanma Tarihi: 5.12.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 05.12.2017 13:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. ABD Başkanı Trump'a Kudüs çağrısı yapan Erdoğan "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir." dedi

ABD'YE KUDÜS RESTİ

Erdoğan, "Sayın Trump, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri sürerken İsrail'e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması sadece uluslararası hukukun değil, aynı zamanda insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbedir. Bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz." şeklinde konuştu.

İSTANBUL'DA TOPLAYACAĞIZ

Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması halinde alınacak olan önlemlere de değinen Erdoğan, "Eğer böyle bir adım atılacak olursa 5-10 gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesini İstanbul'da toplayacağız. Sadece bununla da kalmayacağız. Bu liderler zirvesiyle birlikte, tüm İslam dünyasını o zirvede hareketlendireceğiz. Amerika bütün işleri bitirdi de şimdi de bu mu kaldı? Şu anda Netanyahu İsrail'de kendi iç hesaplaşmalarını bitiremiyor. Biz, kesinlikle son ana kadar buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kaldı ki bu bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail'le koparmaya kadar gidebilir. Amerika'yı bölgedeki sorunları daha da derinleştirecek böyle bir adım atmaması konusunda buradan ikaz ediyoruz, böyle bir adım atamazsınız. Artık dünya bir bütündür. Bu bütünün içerisinde sizler 'ben istediğim gibi hareket ederim' noktasında hareket ettiğinizde bölgede doğacak sıkıntıları göz ardı edemezsiniz" dedi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN