Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Gezi militanı “sapanlı teyze” DHKP/C’li çıktı

Gezi militanısapanlı teyze” DHKP/C’li çıktı

Gezi Parkı olayları sırasında elinde sapanlı fotoğraflarıyla gündeme gelen ve kamuoyunda, ''sapanlı teyze'' olarak bilinen Emine Cansever, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklandı

Gezi militanı “sapanlı teyze” DHKP/C’li çıktı
Yayınlanma Tarihi: 13.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 13.10.2017 19:12

DHKP-C soruşturmasında 11 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Gezi provokasyonları sırasında elindeki sapanla polise taş atarken görüntülenen Emine Cansever de var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca DHKP/ C silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Emine Cansever'in de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği de Emine Cansever ve diğer 10 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANMASINA..."

Cansever, Gezi olayları sırasında eylemlere katılanlardan biriydi. Taksim'deki protestolar sırasında çekilen fotoğrafıyla onu masum birisi gibi gösterip sevimli hale getirmek istediler. Elinde bir sapanla taş atarken çekilen fotoğrafının ardından "Sapanlı teyze" olarak anılmaya başlandı.

Daha sonra oturduğu Maltepe'nin Gülsuyu Mahallesi'nde bir gencin uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülmesinin ardından 2013 Ekim'inde gözaltına alındı ve "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı.

Gerekçe, Gezi kalkışmasındaki o fotoğraftı. Savcı sorgusunda bunu sordu. O fotoğrafla ilgili soruya "Gazdan korunmak için maske taktım. Çevremdeki çocuklar da sapan kullanıyorlardı. Onları görünce heves ettim. Şeker hastalığı nedeniyle sağ kolumu iyi kullanamıyorum bu yüzden sapanla taş da atamadım" cevabını verdi. Emine Cansever, 3 ay hapishanede kaldıktan sonra, Aralık 2013'te tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Ancak, DHKP/ C silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında sevk edildiği mahkeme, tutuklanmasına karar verdi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN