Arama

Bozdağ'dan, Bass'in o sözlerine tepki

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Habertürk TV'de katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. ABD büyükelçisi Bass'ın "9,5 aydır Türkiye'de DEAŞ saldırısı olmuyor. Bunun nedeni Türkiye ile ABD'nin işbirliğidir sözlerine" Bozdağ, "Dünden beri bu açıklama üzerine medyada değişik yorumlar var. Biz sorumlu mevkide insanlar olarak o yorumlarda değerlendirme yapmayı doğru görmem. Sayın büyükelçinin neyi kastettiğini açıklaması lazım" diye yanıt verdi.

Bozdağ’dan, Bass’in o sözlerine tepki
Yayınlanma Tarihi: 12.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 12.10.2017 13:43

"GAZETECİLERİ TOPLAYIP AÇIKLAMASI YAPMASI BUNUN YOLU DEĞİL"

Hukuk devletine uygun biçimde yürütülmesi gereken bir soruşturma yürütülmüştür. Bu konuda bilgi sahip olmak istediğinde sayın Büyükelçi, bunun yolu bellidir. Gazetecileri toplayıp açıklama yapması değildir. Dışişleri kanalına müracaat edilir. Avukat gönderebilirler. Dosyaya bakabilir. Bunun yolu, usulü, diplomatik usulde de bellidir, hukuk usulünde de bellidir. Medyayı toplayıp "burada bir intikam düşüncesi var" gibi açıklama yapmak değil.

NEZAKETSİZ BİR AÇIKLAMA...

ABD elçisinin bu açıklamasını doğru bir açıklama olarak görmüyorum. O ülkenin iç işine karışma anlamı taşır. Diplomatik nezaketle bağdaşması da söz konusu değildir. Hükümete karşı, kimi kastediyorsa onlara karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Türkiye bir hukuk devletidir. Türk hükümeti ve Türkiye Devleti bir kabile değil, bir kabile devleti değil. Rehin alma dili, hukuku tanımamaktır. Suç nedeniyle tutuklanan kişiler rehine değildir, tutukludur.

Elçi, saklamıyoruz diye açıklama yaptı. Bizim bu beyana itibar etmemiz gerekir. Büyükelçiliklerde çalışan kişilerin sicillerinin temiz olması son derece önemli. PKK terör örgütüdür, DHKP-C, DEAŞ, FETÖ Türkiye'de terör örgütüdür. Bu örgütlerle iltisakı bulunan kimsenin bir ülkenin büyükelçiliğinde barındırılmaması gerekir.

ABD ELÇİSİNE SERT TEPKİ: KASTINI AÇIKLASIN

(ABD Elçisi Bass'ın 9,5 aydır Türkiye'de DEAŞ saldırısı olmuyor. Bunun nedeni Türkiye ile ABD'nin işbirliğidir sözlerine ilişkin) Dünden beri bu açıklama üzerine medyada değişik yorumlar var. Biz sorumlu mevkide insanlar olarak o yorumlarda değerlendirme yapmayı doğru görmem. Sayın büyükelçinin neyi kastettiğini açıklaması lazım" dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, elçilik rezidansında diplomasi muhabirleri ile dün bir araya geldi. Bass burada yaptığı açıklamada dikkat çeken alçak cümleler kullandı. "9,5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil işbirliğimizin sonucu." diyen Bass'ın bu sözleri Türkiye'yi terörle tehdit ettiği yönünde yorumlandı.

John Bass, Türkiye'deki görevinden ayrılmadan önce Elçilik rezidansında bir araya geldiği Diplomasi Muhabirleri Derneği üyelerine seslenen Bass "Vize hizmetlerini durdurma kararı ABD Hükümeti tarafından alındı. Mevcut anlaşmazlık iki hükümetin diyaloğuyla çözülür. 9 buçuk aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu." dedi. Büyükelçinin bu sözleri Türkiye'yi terörle tehdit ettiği yönünde yorumlandı.

İncirlik, FETÖ, vize krizi ve Türkiye'nin güneyinde tesis edilmek istenen 'Terör Koridoru' projesine ilişkin açıklamalar yapan Bass'ın DEAŞ'la ilgili sözleri tepki çekti.

ALÇAK TEHDİT

Bass söz konusu duruma ilişkin olarak, "9,5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu" dedi. Bass'ın DEAŞ ve teör ile ilgili yorumları Türkiye'yi terörle tehdit ettiği yönünde yorumlandı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN