Arama

Başbakan Binali Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım Valiler Toplantısı’nda ABD ile yaşanan vize krizine değinerek "Temennimiz iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’dan önemli açıklamalar
Yayınlanma Tarihi: 11.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 11.10.2017 15:08

Çankaya Köşkü'nde Valiler Toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım'dan ABD'nin vize skandalıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

"Son günlerde yaşadığımız ABD ile vize krizi gündemin sıcak konularından biri. ABD diplomatik misyonlarının güvenlik zaafiyetini öne sürerek işlemleri askıya alındığını duyurdu. Biz de ülkemize yakışanı yaptık, aynı karşılığı verdik. Temennimiz iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Sağduyuyu elden bırakmayacağız."

Çankaya Köşkü'nde Valiler Toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, gündemin en sıcak konusu İdlib operasyonuna ilişkin, "Astana'da alınan kararın yerine getirilmesi bakımından askerlerimiz İdlib'de görev ve sorumluluk üstlendi. Amaç, Suriye'de barışın tesis edilmesi" ifadelerini kullandı.

Gündemin bir diğer önemli gelişmesinin Kuzey Irak'taki gayrimeşru referandumu olduğuna dikkat çeken Başbakan Yıldırım, "Biz bölgede yaşayan farklı etnik ve dini gruplara ait insanların hukukunu bundan sonra da korumaya özen göstereceğiz" dedi.

FETÖ İLE MÜCADELE

Gerek FETÖ gerek PKK terör örgütüyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerde dikkatli, kılı kırk yararak işlem yapmanız önem taşıyor.

İDLİB OPERASYONU

Biz bölgede terör değil bir barış kuşağı oluşturmak için gayret sarf ediyoruz. Şu an itibarıyla Astana'da alınan kararın gereğini yerine getirmek bakımından askerlerimiz İdlib'de bir sorumluluk üstlenmiş durumda. Amaç, Suriye'de kalıcı barışın tesis edilmesidir.

KUZEY IRAK REFERANDUMU

Terör oluşumları ile kol kola girenler Irak'ın tüm kazanımlarını kaybetme olasılığını iyi hesap etmeliler. Oldubittiyle oluşturulan referandum bölgesel barışı tehdit etmektedir.

"DEVLET İLE MİLLET ARASINDAKİ MESAFEYİ KAPATMAYIN"

Biz en baştan beri millet devletin değil, devlet milletin hizmetinde olacak dedik. Size düşen görev devlet ile millet arasındaki mesafeyi kapatmaktır. Mesafe koymamaktır. Mutluluğunu, sevincini yüreklerinizde hissederek görev yaptığınızı biliyorum. Sizleri bu bilinç ve gayretinizden dolayı tebrik ediyorum fakat hayatın bir gereği olarak sürekli yenilenmeye ihtiyaç var. Başarılarımızla övünerek değil, daima yeni başarılar, daha iyisini nasıl daha iyi yapacağız düşüncesi ile çalışmak mecburiyetindeyiz.

Uzun seneler milletimizin yüzü gülmedi. Hamdolsun, son 15 yılda biz bu durumu tersine çevirdik. Artık milleti yaşat ki devlet yaşatsın, milleti yücelt ki devlet yücelsin prensibini hayata geçirmiş bulunuyoruz.

"HATA YAPIN AMA HAİNLİK YAPMAYIN"

Mesele ülkenin geleceği ve menfaati ise hata yapın ama hainlik yapmayın. Hata yapmaya alan var ama hainliğe asla alan yok. Bulunduğunuz şehirlerden milletin emaneti sizlerin omuzlarınızdadır. Rızasını beklediğiniz yegane mercii milletin ta kendisidir.

Doğu ve Güneydoğu illerinde tahribatlar var. Özellikle gençlerimizi Batı illerimizle buluşturalım. Vatandaş işin içinde olmalı. Sizin heyecanınızı görmeli ve sizin heyecanınıza da katılmalıdır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN