Arama

Büyük resmin perde arkası

Amerikan Konsolosluğu’nda çalışan Metin Topuz, FETÖ’den tutuklandı. Savunmasında emri müdürü Jason Sandoval’dan aldığını açıkladı. ‘Büyük Abi’nin resmine TAKVİM ulaştı. Ajan Sandoval'ın "ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA)" kimliği altında görev yaptığı ortaya çıktı.

Büyük resmin perde arkası
Yayınlanma Tarihi: 9.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 09.10.2017 16:09

Teröristbaşı Gülen, ABD'nin Pensilvanya kentindeki ininde saklandı. Türkiye, firari hainin iadesi için tüm belgeleri ABD'ye yolladı. Ancak Amerikan makamları, işi tırmandırdı. ABD, FETÖ'ye sırt verirken, Türkiye'ye iki önemli operasyon yapıldı. ABD'li papaz Craig Brunson, İzmir'de FETÖ'den tutuklandı. Son olarak Amerika'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan Metin Topuz adlı Türk hapsi boyladı. Topuz, 17-25 Aralık kumpasını tezgâhladıkları gerekçesiyle tutuklanan emniyetçi Yakup Saygılı, Mahir Çakallı, Nazmi Ardıç ve Mehmet Akif Üner'le bağlantılı çıktı. Yine firari savcı Zekeriya Öz ile irtibatı vardı. FETÖ'cü Topuz hakimlik sorgusunda "Ben ilk defa Zekeriya Öz ile Çağlayan Adliyesi'nde ABD'li heyet ile görüştüm. Kendisi ve bir başka ismini hatırlayamadığım Cumhuriyet Savcısı'nın katıldığı bir toplantıydı. Bana sorulan telefon görüşmesini bu toplantıyı organize etmek için yaptım. Zekeriya Öz'e telefonu vermemi müdürüm bana söyledi. Müdürümün ismi Jason Sandoval'dır" şeklinde ifadeler kullandı.

1998 YILINDAN BERİ AJAN!

İşte Jason Sandoval'ın fotoğrafına TAKVİM ulaştı. Sandoval'ın ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu bünyesinde çalışan ve ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) İstanbul Bürosu'nda müdür olduğu anlaşıldı. Özgeçmişine göre Sondoval, 1998 yılından beri ajanlık yapmaktaydı. Öte yandan Metin Topuz'un Ergenekon soruşturmaları sürecinde savcı Zekeriya Öz'e gizli tanık bulduğu da bir tanık ifadesinde yer almıştı. O tanık, ifadesinde verilen isimleri söylemek istemeyince gizli tanık yapılmaktan vazgeçildiğini anlatmıştı..

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN