Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’da resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere İran’a geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’a gerçekleştireceği resmi ziyarette İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile baş başa görüşecek. Daha sonra da iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’da resmi törenle karşılandı
Yayınlanma Tarihi: 4.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 04.10.2017 13:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile TSİ 11.20'de İran'ın başkenti Tahran'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mihrabad Havalimanı'nda İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Şeriatmedari, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da aralarında bulunduğu heyet ile İran'da temaslarda bulunacak.

ERDOĞAN, RUHANİ İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞÜYOR

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından Sadabat Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak. Ruhani ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek olan Erdoğan, daha sonra Ruhani ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı olduktan sonra İran'ı ikinci kez ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretindeki en önemli konu Barzani'nin gayrimeşru referandumunun ardından atılacak adımlar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İRAN'A 3 DOSYA İLE GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İran arasında yapılacak 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı için bugün İran'ın başkenti Tahran'a gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ruhani iki ülke arasındaki ticaret hacmini 30 milyar dolar hedefine çıkarmak için atılacak adımları ele alacak.

Görüşmelerde ana gündem maddeleri Kuzey Irak referandumu ve Astana süreci ekseninde Suriye'de geçiş süreci olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiği mesajı verip, mezhepçilik tehlikesine dikkat çekecek.

Erdoğan çözüm için Türkiye ve İran'ın birlikte çalışması gerektiğine vurgu yapacak.

Astana'da mutabakata varılan çatışmasızlık bölgelerinde yapılacak çalışmalar, özellikle İdlib bölgesinde kararların uygulanması ve Suriye'deki siyasi geçiş süreciyle ilgili iki lider görüş alışverişinde bulunacak.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN