Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Erdoğan: Referandum krizi bağrımıza hançer saplama girişimidir

Erdoğan: Referandum krizi bağrımıza hançer saplama girişimidir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Kuzey Irak'ta yaşanan referandum krizi bölgemizin bağrına yeni bir hançer saplama girişimidir diyen Erdoğan, "Devlet olmanın gerektirdiği vakardan asla taviz vermeyeceğiz. Şimdilik sadece ambargolarla yetiniyoruz. Bu artarak devam edecektir eğer kendilerine gelmezlerse... Gelişmelere göre daha ileri adım atmakta tereddüt etmeyiz." açıklamasında bulundu.

Erdoğan: Referandum krizi bağrımıza hançer saplama girişimidir
Yayınlanma Tarihi: 3.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 03.10.2017 13:05

Erdoğan'ına açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

TRUMP'A TAZİYELERİMİZİ İLETTİK

Erdoğan, Las Vegas'taki konserde 59 kişinin hayatını kaybettiği ve 500'den fazla kişinin de yaralandığı katliamla ilgili, "ABD Başkanı Donald Trump'a taziyelerimizi ilettik. ABD'nin yanında olduğumuzu bildirdik." dedi.

AK Parti'nin reformların partisi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdiden çalışmalarınızda muvaffakiyetler diliyorum. Grup toplantılarının bir kısmına şahsen katılacağım" ifadelerini kullandı.

"KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM KRİZİ BAĞRIMIZA HANÇER SAPLAMA GİRİŞİMİDİR"

Erdoğan, "1000 yıldır bu coğrafyada bizi yok etmek için sayısız teşebbüs oldu. Bizi tehdit edenlerin, kefen biçenlerin, sırtımızdan hançerlemeye kalkanların bu topraklarda esamesi okunmuyor, okunmayacaktır. Biz tüm samimiyetimizle ikaz görevimizi yerine getiriyoruz. Bu da bir dostun başka dosta gösterdiği türden bir yaklaşımdır. Burada bir kez daha tekrarlıyorum. Kuzey Irak'ta yaşanan referandum krizi bölgemizin bağrına yeni bir hançer saplama girişimidir. Mesele Kürtlerin hakları meselesi değildir, tam tersine mesele Kürtlerle Arapları, Türkmenleri, diğer grupları ve çevredeki ülkeleri sonu gelmez bir kavga, çatışma, hesaplaşma sürecine itmek isteyenlerin oyununa düşüp düşmeme meselesidir. Etnik hırçınlıklar ve mezhebi husumetler üzerinden yanı başımızda kazılan, ateşini kin ve nefretin beslediği bu çukura izin veremeyiz. Irak tek başına Kürdün, Türkmenin, Arabın değildir. Kardeşlik iklimi içinde ortak bir gelecek inşaa edilmesi gereken bir yerdir" açıklamasında bulundu.

"ŞİMDİLİK AMBARGOLARLA YETİNİYORUZ AMA BU ARTARAK DEVAM EDECEKTİR!"

Kerkük türküleri ile büyümüş bir milleti tahkir etmek kimsenin haddine değildir diyen Erdoğan, Bölgede yaşanan krizi suhuletle çözmek için her yolu denedik, deneyeceğiz. Devlet olmanın gerektirdiği vakardan asla taviz vermeyeceğiz. Şimdilik sadece ambargolarla yetiniyoruz. Bu artarak devam edecektir eğer kendilerine gelmezlerse... Gelişmelere göre daha ileri adım atmakta tereddüt etmeyiz. Kuzey Irak yönetiminin bir an önce aklını başına devşirmesini umut ediyoruz. Biz Kuzey Irak'taki tüm kardeşlerimizi Arap, Kürt demeden sevdik seviyoruz. Bu kapı tamamen kapanmadan uzatılacak her eli tutmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum." sözlerine yer verdi.

"DAĞILIRSAK YOK EDİLİRİZ! DEVİR NE KÖKEN, NE CEMAAT, NE HİZİP HESABI YAPMA DEVRİDİR"

"Irak ve Suriye krizlerinin ülkemize yansımasıyla ilgili gelişmelerin de üstesinden geleceğiz. Bunun için hep birlikte Türkiye olacağız mesele bu. Başka çaremiz yok. Kendisini bu ülkeye bu toraklara ait hisseden herkesin başka hiçbir duyguya kapılmaksızın bayrağımıza sahip çıkma mücadelesini vermesidir. Dağılırsak yok ediliriz. Devir ne köken, ne cemaat, ne hizip hesabı yapma devridir. Beton gibi sapasağlam olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Birleşeceğiz, bütünleşeceğiz, kenetleneceğiz ve gümbür gümbür hedeflerimize devam edeceğiz. Kalbi kayan varsa, ne yapıp edip onların da gönlünü kazanacağız. Artık bizim terör örgütlerine, bölücülere, fitnecilere kaptıracak tek bir kardeşimiz dahi olamaz. Ancak, hesabi değil, hasbi olursa zaten mesele kalmaz ama hesabi olursa o zaman durum zorlaşır. Buraya bir siyasi parti olarak bakanlar yanılgıdadır. Buraya bir dava olarak bakanlar varsa istikamet üzeredir. Bölücü örgütün saldırılarında yeteri kadar insanı kaybettik. FETÖ gibi bir kanser hücresi gibi ülkemizi saran ihanet çetesine insanımızı kaptırdık."

"YÜKSEK FAİZ ENFLASYONU AŞAĞI ÇEKMEYECEKTİR"

"Hep söylüyorum iddiamdır. Yüksek faiz enflasyonu aşağı çekmeyecektir. Bunun kararını öyle veya böyle vermemiz lazım. Faiz düşerse enflasyon düşer. Ama şu andaki anlayış ters orantılıdır. Hayır ters orantılı değil, bunu gördük. Göreve geldiğimizde faiz yüzde 63'tü, aşağı çektikçe enflasyon da düştü. Ama bunu anlatamıyoruz.."

"Uluslararası şirketlerle yerli şirketlerin işbirliğine gitmesini sağlamalı ve onlara devlet desteği vermeliyiz. Bunu yapan Çin, bugün dünyanın tamamından daha uzun 20 bin km'lik bir hızlı tren ağına sahiptir. Bizimde bunu birçok alanda başarmamız gerekiyor. Bunun için gereken potansiyele fazlasıyla sahibiz."

"FAİZLERDE DÜŞÜŞ SAĞLANMAMASI DURUMUNDA..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide kontrolü elde tutmanın kolay olmadığını belirterek, faizlerdeki düşüşün hala istedikleri noktada olmadığını, faizlerde düşüş sağlanmaması durumunda birçok musibetin Türkiye'yi beklediğini ifade etti.

Erdoğan, "Piyasa faizinin yüzde 20 olduğu bir ülkede yatırımcı yatırım yapabilir mi? Birçok sefil ailelerle karşı karşıya Kalırız. Biz faizci akıllarla, faiz lobilerinin yaklaşımıyla adım atamayız. Onlarla adım atarsak sadece onları ihya ederiz" dedi.

Yüksek faizin enflasyonu aşağı çekmeyeceğine dikkati çeken Erdoğan, faiz düşerse enflasyonun da düşeceğini dile getirdi. Erdoğan, şu andaki anlayışın ters orantılı olduğunu anlattı.

"VARLIK FONU EN ÖNEMLİ DESTEK UNSURU OLACAK"

Erdoğan, orta vadeli programın geçtiğimiz haftalarda kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlatarak, yüzde 5,5'lik büyüme hedefinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Erdoğan, varlık fonunu büyüme için ihtiyaç duyulan yatırımların en önemli destek unsuru haline getireceklerini söyledi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN