Arama

Erdoğan: "Dimdik ayakta duracaksınız!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde gençlere seslendi. FETÖ okullarıyla bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya, bölmeye gayret edenlere karşı işte siz dimdik ayakta duracaksınız. Gençler, ilimde, irfanda süratle iyi yetişmelisiniz, dedi. İmam hatip öğrencilerine hitaben Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" şiirini okudu.

Erdoğan: Dimdik ayakta duracaksınız!
Yayınlanma Tarihi: 29.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 29.09.2017 16:53

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, İmam hatip öğrencilerine hitaben, "Kemiyet değildir asıl olan, keyfiyettir asıl olan. Şimdi siz keyfiyete talim olacaksınız. Buradan ilmiyle, irfanıyla bu ülkenin geleceğine gerçekten hakim olacak bilgi donanımıyla yetişmenizi bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin geçmiş yıllarda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, "Buradan Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Bakanlar, Başbakanlar, Cumhurbaşkanları yetişti. Fakat söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır diye söylemek istiyorum. Bazı öğretmenler bize ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Niye buraya geldiniz? Ölüleri yıkamayı da aşağılamışlardı. Fakat devran değişti. Değiştiği gibi de hamdolsun bizler yetiştik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "1951 yılından beri öğrenci yetiştiren İHL'mizin bu yeni binasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"SÖYLEMEK İSTEMEZDİM AMA BİLMEYENLER VARDIR..."

Bugün açılışını yaptığımız İHL'miz 45 milyon liralık bir yatırımla milli eğitimimizin hizmetine sunulmuştur. Bundan sonrada hayırseverlerimizin benzer hizmetlerinin artacak süreceğine inanıyorum. Biz burada öğrenciyken İstanbul'da başka İHL yoktu. Böylesine köklü bir okulun mezunu olmakla iftihar ediyorum. Okulumuzun mezunları içinde siyasetten bürokrasiye her alanda önemli başarılar imza atmış insanlar var. Buradan Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Bakanlar, Başbakanlar, Cumhurbaşkanları yetişti. Fakat söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır diye söylemek istiyorum. Bazı öğretmenler bize ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Niye buraya geldiniz? Ölüleri yıkamayı da aşağılamışlardı. Fakat devran değişti. Değiştiği gibi de hamdolsun bizler yetiştik. Buradan nice akademisyenler bilim adamları yetişti. Ama baktılar ki bunlar farklı gidiyor, kapatalım dediler. Türkiye genelindeki öğrenci potansiyelini 60 bine kadar düşürdüler. Ne ile 28 Şubat ile. Şimdi hamdolsun bir milyon 300 bin öğrencisi var.

"BABAM BENİ ONA TESLİM ETMİŞTİ"

En üst kat yatakhanemizdi. Gece gelip üstümüzü örten büyüklerimizi unutmamız mümkün değildi. Ben emekli albay yurt müdürümüzü unutamam. Evlatlarına sahip çıkardı. Aynı şekilde Numan Bey'in babasını unutmamız mümkün değildi. Babam beni ona teslim etmişti. İmam Hatip Okulları açıldığı günden beri tartışılır. İmam Hatip Okulları sadece dini eğitim veren okullar mıdır? Ben şahsen Eyüp Lisesi'nde 6 tane fark dersi imtihanı verdim sonra üniversiteye girebildim. Burada Fizik, Kimya okutulduğundan haberi olmayanlar var. Bu cahillerin içinden çıktık buralara geldik. İHL'lerin müfredatı nedir? Haberleri yok. Burada hem dünyevi hem uhrevi ilimle mücehhes sizleri karşımda görüyorum.

"BÖYLE İNSANLARA AK SAKAL DERLER"

Biliyorsunuz İHL'ler ile ilgili ilk adımlar tek parti döneminde atılmıştır. Cenaze namazı kıldırmayı bilecek kadar dini bilgiye sahip kişiler yetiştirilmek isteniyordu. Cenazelerimiz ortada kalıyordu. Onun için cenaze yıkayıcısı yetiştirilsin diye böyle bir adım atıldı. Çünkü bu topraklardaki dini müesseselerin kapılarına kilit vuruldu. Türkiye o hale gelmişti. Milletimiz cenazesinin ortada kalacağından korkuyordu. İHL'lerin açılacağı duyulduğunda ülkemizin dört bir yanında gönül erleri insanları bu okulların inşaasına katkıda bulunmaya davet ediyorlardı. Orta Asya'da böyle insanlara AK Sakal derler. Kazakistan Cumhurbaşkanına sen bizim 'Ak sakalımızsın' dediğimde hoşuna gider.

"ÇOK ÇALIŞACAK VE İYİ YETİŞECEKSİNİZ"

Ülkemizde milletimizin değerlerine iç savaşı tek parti zihniyeti açtı ikincisini 28 Şubat'çılar yaptı. Bu millet kendi küllerinden ayağa kalktı. Şimdi gelinen nokta bu. Ben tekrar bu ülkede FETÖ dersaneleriyle, okullarıyla bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya gayret edenlere karşı işte siz dimdik ayakta duracaksınız. Gençler, sizden yalnız ilimde irfanda süratle iyi yetişmelisiniz. Bu FETÖ gibi ahlaktan binasip, vatan haini, şu anda işte kaçacak delik arayan, dünyanın değişik yerlerine dağılmış olan bu ihanet şebekesine karşı siz bizim ümidimizsiniz. Çok çalışacak ve iyi yetişeceksiniz. Allah'a kul resulünü ümmet olarak bu millete hizmete devam edeceksiniz. İşte bu kardeşiniz buraya girdiğinden beri bu uğurda her sıkıntıya göğüs germiştir. Hiçbir zafer mücadele edilmeden ve bedel ödenmeden kazanılmaz.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN