Arama

Ders kitaplarıyla ilgili şikayet çoğaldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Hem yeni üniversite giriş sistemi hakkında bilgi verdi; hem de ders kitaplarının içerikleri konusunda gelen şikâyetleri değerlendirdi.

Ders kitaplarıyla ilgili şikayet çoğaldı!
Yayınlanma Tarihi: 26.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 26.09.2017 13:04

İHMALE, YANLIŞLIĞA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep ifade ettiğim gibi 15 yılda çok büyük reformlara imza attık. Bu bir öz eleştiridir aynı zamanda. İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar eğitim-öğretim ve kültürdür. Eğitim-öğretim nesillerin mimarlığıdır, eğitim-öğretim kurumları da nesillerin tasarlandığı ve inşa edildiği yerlerdir. Böylesine önemli bir konuda en küçük bir ihmale aksaklığa, yanlışlığa tahammülümüz olamaz. Mesela son günlerde şahsıma ders kitaplarının içerikleri konusunda giderek daha fazla şikâyet gelmeye başladı. Tabi ben bu şikâyetleri ilgili arkadaşlarımla, başta hükümetimizin yetkilileri olmak üzere zaman zaman YÖK Başkanımla paylaşıyorum" dedi.

"DERS KİTAPLARIYLA İLGİLİ FAZLA ŞİKAYET GELMEYE BAŞLADI"

Son günlerde şahsıma ders kitaplarının içerikleri konusunda giderek daha fazla şikayet gelmeye başladı, diyen Erdoğan, "bu şikayetleri ilgili arkadaşlarımla, başta hükümetimizin yetkilileri olmak üzere zaman zaman YÖK Başkanımla paylaşıyorum. Demek ki burada bir sıkıntı var. Milli Eğitim Bakanımızla bu meseleyi konuştuk. Gerekli tespitler yapılacak ve tedbirler alınacak, dediler. Eğitim öğretimde istediğimiz neticeyi alamadıkça tabii olarak yeni arayışlar içerisine giriyoruz. Bu da ayrı bir eleştiri konusu oluyor, açıklamasını yaptı.

"MEMNUN EDECEK SONUCA ULAŞAMADIK"

Sınav sistemlerini defalarca değiştirdiğimiz halde, hala öğretmenlerimizi de öğrencilerimizi de velilerimizi de memnun edecek bir sonuca ulaşamadık şeklinde konuşan Erdoğan, bu sosyolojik bir olaydır. Yaptığımız son düzenlemeye rağmen müfredat ve ders kitapları hakkında istediğimiz neticeyi elde edemediğimiz anlaşılıyor, dedi.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLARAK BELİRLEDİĞİ 10 ÜNİVERSİTE

Geçtiğimiz yıl yüksek öğretim sisteminde kaliteyi yükseltmenin yollarından birinin misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma olduğunu ifade etmiştim diyen Erdoğan, bu çerçevede YÖK'ün koordinasyonunda gerçekleşen projede yer alan 5 pilot üniversitenin ismini de açıklamıştım. Araştırma üniversitelerinin tespit edilerek özel olarak desteklenmesi ve uluslararasında çok daha farklı bir konuma gelmemiz gerektiğini ifade etmiştim. Yükseköğretim kalite kurumuna olan ihtiyacı ifade etmiştim. Bu konularda mesafe kat edildiğini görüyorum, şeklinde konuşarak 10 üniversiteyi açıkladı.

İşte o üniversiteler:

Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniverstiesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İTÜ, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve ODTÜ.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN