Arama

Minik Tevfik’in hikayesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan minik bir bebeği kucağına alıp sevdiği fotoğrafta 'Bugün küçük Tevfik'le tanıştık...' mesajını paylaştı. Erdoğan sosyal medya hesabından paylaştığı minik Tevfik'in hikayesini canlı yayında anlattı

Minik Tevfik’in hikayesi
Yayınlanma Tarihi: 15.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 15.09.2017 22:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan minik bir bebeği kucağına alıp sevdiği fotoğrafta 'Bugün küçük Tevfik'le tanıştık...' mesajını paylaştı. Herkes Tevfik'in kim olduğunu merak ederken Erdoğan, A Haber ekranlarında minik Tevfik'in hikayesini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kucağına alıp sevdiği ve fotoğrafını Twitter'dan paylaştığı küçük Tevfik'in dedesi Tevfik Aydeniz. Küçük Tevfik'in babası da Tayyip Aydeniz. 1999 yılında vefat eden Tevfik Aydeniz'le ilgili kızı Esra Aydeniz şunları anlatmıştı:

"Babam çok yiğit ve cesur biriydi. Başbakanımızla çok iyi anlaşırdı. Erdoğan nereye gitse babamla beraber giderdi. Çok derin bir dostlukları vardı. 1999 yılında babam öldükten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da cezaevine girdi. Ben de kendisine bir mektup yazdım. Başbakan da bana, 'sevgili kızım' diye başlayan bir mektup yolladı. Mektup bizim için çok anlamlıydı. Başbakan ne zaman Kasımpaşa'ya gelse mutlaka bizi ziyaret eder, bizim hal hatırımızı sorar. Daha sonra Başbakan'ın isteğiyle babamın ismi Alibeyköy'de bir spor salonuna verildi."

Hüseyin Besli ve Ömer Özbay'ın kaleme aldığı Recep Tayyip Erdoğan / Bir Liderin Doğuşu" kitabında Tevfik Aydeniz hakkında bir bölüm bulunuyor. Bu bölüm şöyle:

"Tarih: 26 Mart 1999; günlerden Cuma!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine verilen 4 aylık hapis cezasını çekmek üzere bugün, Pınarhisar Cezaevi'ne teslim olacak.

Yola çıkmadan önce yapması gereken çok önemli bir görevi var: Bir gün önce vefat eden çok sevdiği bir dostunun, Tevfik Aydeniz'in, Fatih Camii'nde kılınacak olan cenaze namazına katılacak.

Tevfik Aydeniz, bir güreş adamı. 1969 Balkan Gençler Şampiyonu. Kasımpaşalı. Tayyip Bey'in aile dostu ve çok yakın arkadaşı. Yüreği de bileği kadar sağlam, gözü pek bir adam...

Tayyip Erdoğan, 1989 seçimlerinde Beyoğlu belediye başkan adayı olduğunda, canına kast eden "derin kalleşliğin" tasallutu altındadır.

Tevfik Aydeniz, İsviçre'de yaşamaktadır. Haber alır almaz çalıştığı işyerinden izin alıp, Türkiye'ye gelir. Seçimler sonuçlanıncaya kadar, Tayyip Bey'in yanından ayrılmaz.

1994 yerel seçimlerinde, aynı tehditler, üstelik kan akıtmayı göze alacak kadar saldırganlaşarak tekrarlanmaktadır. Tevfik Aydeniz, yine koşar gelir; kadim dostunu tehditler karşısında yalnız: bırakmaya gönlü elvermemiştir."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN