Arama

Türkiye kurbanını dünyayla paylaştı

Mazlumlara her daim yardım elini uzatan Türkiye, Kurban Bayramı’nda da sevincini dünyayla paylaştı. Çok sayıda vakıf, dernek ve gönüllü kuruluş onlarca ülkede yüzbinlerce yardıma muhtaç aileye gönüldaşlık yaptı.

Türkiye kurbanını dünyayla paylaştı
Yayınlanma Tarihi: 2.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 02.09.2017 13:45

Türkiye Kızılay'ı, gönül coğrafyası olarak adlandırılan 4 kıtada, 33 ülkede, yüzlerce şehir ve binlerce bölgede 3 milyon insanın sofrasına kurban bereketini dağıttı. Kurbanını Türk Kızılay'ına bağışlayan 125 bin bağışçının adına dünyanın dört bir yanında usulüne uygun kesilen kurbanlar ihtiyaç sahipleri ve yoksullara tek tek ulaştırıldı.

FETÖ GİTTİ, BAĞIŞ ARTTI

Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Dünyanın neresinde ihtiyaç varsa, Ulanbatur'dan Usturumcu'ya; Bişkek'ten Mogadişu'ya; Aden'den, Sana'ya; Suriye'den Irak'a kadar vekâleten kurban bağışlarımız ihtiyaç sahiplerine dağıtmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. Kınık'ın katılımıyla Makedonya'da vekâleten bağışlanan 1200 hisse kurban, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Kızılay Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Karadağ, Arnavutluk, Bulgaristan, Sırbistan'ın Sancak bölgesi, Kırgızistan, Moğolistan, Tataristan, Afganistan, Bangladeş, Pakistan, Filistin, KKTC, Lübnan, Suriye, Yemen, Irak, Somali, Senegal, Nijer, Çad, Sudan, Gine, Kamerun, Burkina Faso, Uganda, Etiyopya, Kenya ve Cibuti'de vekâletle kurban kesimi gerçekleştirildi. Kızılay, dünya genelinde 10 bin 380 büyükbaş, 9 bin 860 küçükbaş kurban kesimi gerçekleştirmiş oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün çökme noktasına gelmesi Kızılay'a kurban bağışlarını 2 kat arttı. Başkan Kınık, "15 Temmuz'dan sonra halk vekâletini güvenilir kurum olarak Kızılay'a verdi" dedi.

SADAKATAŞI'NDAN ARAKAN'A YARDIM

Sadakataşı Derneği, can güvenlikleri olmadığı için yaşadıkları bölgeleri terk ederek, Bangladeş'teki mülteci kamplarına sığınan Arakanlı Müslümanlara bayramda yardım elini uzattı. 27 ülkede "Kardeşinin Payını Ayırdın mı?" sloganıyla kurban organizasyonu düzenleyen dernek Burkina Faso Nihat Albayrak Sağlık Merkezi ile Tanzanya Musab Bin Umeyr Camisi'nin temelini de attı. Burkina Faso ve Sri Lanka'da da okullar açıldı. / Zeynel YAMAN

İHH, 12 ÜLKEDE YETİMLERİ UNUTMADI

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2017 yılı Kurban çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte 106 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştırıyor. İHH, ayrıca Türkiye ile birlikte toplamda 12 ülkede 23 bin 440 yetime bayramlık kıyafet yardımında bulunuyor. Arnavutluk, Eritre, Endonezya (Açe), Hindistan, Kırgızistan, Mısır, Etiyopya, Ruanda, Sancak, Suriye ve Filistin'de yardım organizasyonları sürüyor.

EMİNE ERDOĞAN DA KIZILAY'A VEKÂLET VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurban vekâletini Kızılay'a vermesinin ardından eşi Emine Erdoğan da kurban vekâletinde Kızılay'ı tercih etti. Emine Erdoğan, Bosna-Hersek, Somali ve Yemen'de 3 hisse kurbanının kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için kurban vekâletini Kızılay'a verdi.

DİYANET VAKFI'NDAN MİLLİ GÜREŞÇİYLE TUR

Dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Türkiye Diyanet Vakfı'nın '2017 Vekâlet Kurban' programı için gönüllü gittiği Bosna-Hersek'te ihtiyaç sahibi Müslümanlara kurbanlarını dağıttı. Kapı kapı dolaşan Kayaalp'e Türkiye'nin Saraybosna büyükelçisi Haldun Koç da eşlik etti. Vakıf, dünyanın 135 ülkesindeki 400 noktada vekâletle kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı. / Kenan GÜRBÜZ

YERYÜZÜ DOKTORLARI AFRİKA ÜLKELERİNDE

Yeryüzü Doktorları Derneği de bu yıl "kurban olsun sağlık olsun" sloganıyla Afrika ülkelerinde kurban organizasyonu düzenliyor. Kurban organizasyonunun yanı sıra Nijer, Çad ve Afganistan için planlanan gönüllü sağlık ekipleriyle, pediatri ve dahiliye alanında muayeneler gerçekleştirerek genel sağlık taraması da yapıyor. Dernek 17 yıldır 40'tan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. / Ziya RAMOĞLU

AZİZ MAHMUD HÜDAYİ VAKFI GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Burkina Faso, Filipinler, Filistin, Fildişi Sahili, Irak, Kamerun, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Pakistan, Somali, Sudan, Suriye, Tanzanya, Uganda gibi birçok ülkede Türkiye'den bağışlanan kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

SABAH

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN