Arama

Türkiye yol ayrımında

Erdoğan, "Maruz kaldığımız saldırılar ve bunlara karşı milletimizle birlikte verdiğimiz mücadele, geleceğimize damgasını vuracak. Türkiye bir yol ayrımındadır. Bir tarafta yeniden 1990'ların, yeniden tek parti CHP'si döneminin zayıf ülkesi olma tehlikesi var. Diğer tarafta ise Demokrat Parti'den başlayan ve günümüzde AK Parti ile süren güçlü, büyük, müreffeh Türkiye'yi inşa etme fırsatı var." dedi

Türkiye yol ayrımında
Yayınlanma Tarihi: 19.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 19.08.2017 22:01

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçtiğimiz 4 yılda kesintisiz bir şekilde maruz kaldığımız saldırılar ve bunlara karşı milletimizle birlikte verdiğimiz mücadele, geleceğimize damgasını vuracaktır. Türkiye bir yol ayrımındadır. Bir tarafta yeniden 1990'ların, yeniden tek parti CHP'si döneminin zayıf ülkesi olma tehlikesi var. Diğer tarafta ise Demokrat Parti'den başlayan ve günümüzde AK Parti ile süren güçlü, büyük, müreffeh Türkiye'yi inşa etme fırsatı var." dedi.

Erdoğan, Çamlık Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen AK Parti Denizli İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak partililere hitap etti.

"LAF DEĞİL, İŞ ÜRETİYORUZ"

Ege Gelişim Projesi kapsamında Denizli'nin içinde bulunduğu bölgeye 28 milyar liralık yatırım yaptıklarını anlatan Erdoğan, şöyle dedi:

"Laf değil, iş üretiyoruz iş. Öyle kalk sözde adalet yürüyüşü yap. Ondan sonra İzmir'de işçiler 'yandım, yandım' diyorlar. Ya adaleti önce İzmir'e getir. Şişli, İstanbul'da çöplük ve temizlik işçileri Şişli'de yürüyüş yapıyor, 'adalet' diyorlar, adalet. Ey gidi Kılıçdaroğlu aynaya bak aynaya. Ama bunlar, buraları görmüyorlar ki. Ben İstanbul'a belediye başkanı oldum, İstanbul çöp dağlarıyla doluydu. Geldik, pırıl pırıl İstanbul yaptık. Niye? Çünkü bizim mayamızda bu var. Ama bunlarda böyle bir şey yok."

"TÜRKİYE BİR YOL AYRIMINDADIR"

Erdoğan, bin yıldır yaşanılan bu topraklarda her günün mücadeleyle geçtiğine dikkati çekerek, bazı dönemlerde yaşanılan hadiselerin mahiyeti itibarıyla sonraki asrı biçimlendirdiğini vurguladı.

Son 15 yıldaki AK Parti döneminin de böyle bir öneme sahip olduğuna inandığının altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bilhassa geçtiğimiz 4 yılda kesintisiz bir şekilde maruz kaldığımız saldırılar ve bunlara karşı milletimizle birlikte verdiğimiz mücadele geleceğimize damgasını vuracaktır. Türkiye bir yol ayrımındadır. Bir tarafta yeniden 1990'ların, yeniden tek parti CHP'si döneminin zayıf ülkesi olma tehlikesi var, diğer tarafta ise Demokrat Parti'den başlayan ve günümüzde AK Parti ile süren güçlü, büyük, müreffeh Türkiye'yi inşa etme fırsatı var. Birileri bizi ısrarla geçmişiyle bağını kesmiş, geleceğe dair hedefi ve ümidi olmayan eski Türkiye'ye yöneltmek istiyor. Biz ise milletimizle birlikte ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet."

"DEMOKRATİK HAKKINIZI KULLANIN"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki Türk seçmenlere yaptığı çağrıya ilişkin, "Tabii rahatsız oldular. Hemen hop oturup hop kalkmaya başladılar. Daha çalışacağız, gayret etmemiz lazım. Şu anda Avrupa'da bizi dinleyen kardeşlerime sesleniyorum, demokratik hakkınızı sandıklarda en ideal şekilde vermek suretiyle bir defa bunlara orada en güzel dersi vermelisiniz." dedi.

Türkiye'nin halk oylamasını yaptığını anımsatan Erdoğan, Almanya ve Hollanda'nın bu dönemde Türkiye ve AK Parti aleyhinde kampanyalar yaptıklarını ifade etti.

Kampanya yapanların bir çoğunun milletvekili ve bazılarının partilerinin eş başkanları olduğunu "Hayır" kampanyasına destek verdiklerini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim Almanya'ya girmemi kabullenemediler, Dışişleri Bakanımızın aynı şekilde Avrupa'ya girmesini kabullenemediler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı bir bayan onun girişini hazmedemediler. Niye? Bu korku niye? Şimdi ben cuma günü bir açıklama yaptım dedim ki, 'Ey benim Avrupa'daki kardeşlerim, Almanya'daki kardeşlerim, şimdi size bir hatırlatma yapıyorum inanıyorum ki siz Almanya'daki seçimlerde birilerine bir ders vereceksiniz. SPD, CDU, Yeşiller bunlar Türkiye'nin aleyhinde kampanyalar yürüttüler, hala da yürütüyorlar, siz Türkiye'ye dost olana dost olmalısınız' dedim. Tabii rahatsız oldular. Hemen hop oturup hop kalkmaya başladılar. Daha çalışacağız, gayret etmemiz lazım. Şu anda Avrupa'da bizi dinleyen kardeşlerime sesleniyorum, demokratik hakkınızı sandıklarda en ideal şekilde vermek suretiyle bir defa bunlara orada en güzel dersi vermelisiniz. 'Ya ama eğer benim oyum şuraya vermezsem zayi olur, buraya vermezsem zayi olur' deme, sen oyunu Türkiye'ye düşmanlık yapmayana ver. Çünkü ben Almanya'nın başındaki hanımefendiye 4 bin 500 teröristin dosyasını verdim ve bu teröristlerin dosyaları maalesef kabul görmedi, hala onlarda ama o kendisi benden bir kişinini, iki kişinin, üç kişinin iadesini istedi kusura bakma sende yargı varsa bizde de yargı var. Aynı şekilde ortağı olan muhalefet partisindeki kişi o da ikide bir gördüğü zaman hep o da bunları söyler."

Erdoğan, "Bazıları bizim tarihimizin bir asır önce başladığını sanıyor, vah zavallılar. Yıllarca okullarımızda tarihimizi çocuklarımıza doğru dürüst anlatamadığımız için maalesef bu kısır düşünceye kapılanlar oluyor. Halbuki bugün Doğu Avrupa ve Balkanlardan Orta Asya'ya ve Kuzey Afrika'ya kadar çok geniş bir coğrafyada nereye giderseniz gidin, ecdadımızın eserleriyle, izleriyle, hala hürmetle yad edilen hatıralarıyla karşılaşırsınız." dedi.

"BEN MİLLETİMİN NE DEDİĞİNE BAKARIM"

AK Parti'nin 15 yıllık iktidarı döneminde yaptığı işlerden birinin de Balkanlardan Moğolistan'a, Ukrayna'dan Sudan'a kadar dünyanın dört bir yanındaki ecdat yadigarı eserlere sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu şanlı geçmişe rağmen bizi ısrarla tıpkı Sevrcilerin yapmaya çalıştığı gibi bir avuç toprağa sıkıştırmaya çalışanlara eyvallah etmediğimiz için bunca sıkıntıyla karşı karşıyayız. 'Ellerin yurdunda çiçek açarken bizim ile kar geliyor gardaşım, bu hududu kimler çizmiş gönlüme dar geliyor, dar geliyor gardaşım'. Bize olan tahammülsüzlüğün gerisinde gönlümüze dar gelen hudutları kırıp atma iradesini ortaya koymamız, sadece lafta kalmayıp bunu hayata geçiriyor olmamız yatıyor. Hep söylediğim gibi ben George'un, Hans'ın, şunun, bunun ne dediğine değil milletimin ne dediğine bakarım, kardeşlerimin ne dediğine bakarım." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002'de "Her şey Türkiye için", 2007'de "Durmak yok yola devam", 2011'de "Hedef 2023", 2015'te "Huzur ve istikrar" dediklerini ve her seferinde de milletten bir heyecan aldıklarını belirterek, "İhtiyacımız olan desteği, cevabı aldık. En son 16 Nisan'da ne yaptık, milletimizin kapısını çaldık. Hem ülkemizin yeni yönetim ilgili tercihini sorduk hem de bir anlamda genel olarak izlediğimiz politikalara yaklaşımını test ettik. Gördük ki milletimiz bizden Türkiye'nin bizden istiklal ve istikbal mücadelesini tavizsiz bir şekilde sürdürmemizi istiyor. İnşallah bu tarihi mücadeleyi saferle neticelendirecek ve milletimize de Allah'ın mahcup olmayacağız." diye konuştu

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN