Arama

Türkiye'ye mesaj mı vermeye çalışıyorlar?

Son 3 günde yurt dışındaki biri Afrika, diğeri Avrupa’da olmak üzere 'İstanbul' isimli iki Türk restoranının saldırıya uğraması akıllara 'Türkiye'ye mesaj mı veriliyor?' sorusunu getirdi.

Türkiye’ye mesaj mı vermeye çalışıyorlar?
Yayınlanma Tarihi: 17.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.08.2017 23:08

Yurt dışındaki Türk restoranlarının art arda saldırıya uğraması herkesin aklına aynı soruyu getirdi: 'Hedef Türkiye' mi?
Hem Burkina Faso hem İspanya'da hedef olan Türk restoranlarının adının İstanbul olması dikkat çekti. Türkiye'nin gelişmesini ve büyümesinin çekemeyen odaklar tarafından el altından ve açıktan birçok saldırıya uğradığı bu dönemde yaşanan bu saldırılar, 'kesinlikle tesadüf değil' dedirtti.

14 AĞUSTOS BURKİNA FASO
Üç gün önce batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bir Türk lokantası yönelik silahlı saldırıda en az 20 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı. Aziz İstanbul isimli Türk restoranına yönelik saldırıyı DEAŞ bağlantılı radikal grupların gerçekleştirildiği açıklanmıştı.

Bu olayın üzerinden henüz 3 gün geçmişti ki, bu kez de Avrupa'da bir Türk lokantası hedef oldu.



17 AĞUSTOS İSPANYA
Bugün ise İspanya'nın katalan bölgesi Barcelona'da turistik alışveriş caddesi La Rambla'da bir terör saldırısı yaşandı. Önce minibüsle yayaların arasına dalan saldırganlar, ardından "Luna de İstanbul" adlı restoranı hedef aldı.

MESAJ MI VERİYORLAR
Olayların bağlantılarına ilişkin henüz yetkililerden bir açıklama gelmezken, yurt dışında 3 günde 'İstanbul' isimli iki restorana yapılan saldırılar acaba birileri Türkiye'ye mesaj mı vermeye çalışıyor sorularına sebep oldu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN