Arama

Ankara'dan ABD’ye PYD/PKK misillemesi

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri, Devrim Muhafızları komutanıyla birlikte çalışma ziyareti için Ankara’ya geldi. Üç günlük görüşmelerde Suriye ve Irak’taki gelişmeler masaya yatırılacak.

Ankara’dan ABD’ye PYD/PKK misillemesi
Yayınlanma Tarihi: 16.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 16.08.2017 13:31

ÇATIŞMASIZLIK BÖLGELERİ

Genelkurmay Karargahı'ndaki görüşmeler daha çok İdlib çatışmasızlık bölgesi, Kandil'deki PKK varlığı ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumu ekseninde yürütülüyor. Halep ve Humus konusu da ele alınacak.

WASHINGTON'A İNCE MESAJ

İran Başkan Yardımcısı Dr. Uygur "ABD, Devrim Muhafızları'nı terör listesine almaya çalışıyor. Bu ziyaretle, YPG'yi terör listesine almayan ABD'ye Müttefikiz ama Devrim Muhafızları konusunda aynı düşünmüyoruz" mesajı verildiğini kaydetti.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ve beraberindeki kalabalık bir heyet, 3 günlük çalışma ziyareti için Ankara'ya geldi. İran heyeti ile yapılan görüşmelerin daha çok İdlib Çatışmasızlık Bölgesi, Kandil'deki PKK varlığı ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumu ekseninde yürüdüğü belirtildi. Tümgeneral Bakıri, Genelkurmay Karargahı'na gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından askeri törenle karşılandı. Törenin ardından Akar ile Bakıri görüşme gerçekleştirdi. İran heyetiyle ikili konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Suriye'nin kuzeyinde kurulmaya çalışılan terör koridoru, Astana görüşmelerinde uzlaşılan Çatışmasızlık Bölgeleri ele alındı. Türkiye ve İran, son zamanlarda ABD'nin El Kaide gerekçesiyle İdlib'e yapmayı planladığı operasyon öncesinde Çatışmasız Bölgelerdeki ateşkesin nasıl uygulanacağı konusunda benzer kaygıları taşıyor. Aynı şekilde Halep ve Humus'un kuzeyindeki çatışmasız bölgeler konusu da görüşmelerde ele alındı.

Bakıri'nin 3 günlük ziyaretinde IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin 25 Eylül'de yapılacağını duyurduğu bağımsızlık referandumunun da ele alınacak. Türkiye ve İran, referandumun yapılmaması konusunda hemfikir. Ayrıca, PKK ile mücadele ve örgütün Kandil'deki varlığı da detaylı olarak görüşüldü. Öte yandan İran sınırından yapılan kaçak göçler de iki heyetin üzerinde durduğu konular arasında yer aldı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN