Arama

Binlerce yıllık geçmişe sahip kutlu dava

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bundan sonra her 26 Ağustos’ta Malazgirt’te olmak suretiyle 2071’in tohumlarını atacağız” dedi.

Binlerce yıllık geçmişe sahip kutlu dava
Yayınlanma Tarihi: 15.8.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 15.08.2017 01:10

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşunun 16. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Sincan Harikalar Diyarında düzenlenen törende konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Bugün kurumsal bir yapı olarak AK Parti'nin kuruluşunun 16. yılını kutluyoruz. Ama AK Parti'nin davası, binlerce yıllık geçmişe sahip. AK Parti, dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığına, hizmetkarlığına talip bir partidir. AK Parti, Türk milletinin binlerce yıldır kesintisiz şekilde süren devlet silsilesinin bugünkü adı olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatmak için gece gündüz çalışan bir partidir." dedi.

Erdoğan, "11 milyon üyemize Sincan'dan, Ankara'dan sesleniyorum; 2019'un Mart'ında 2019'un Kasım'ında bunu iki ile çarpmaya hazır mıyız? Bunu iki ile çarptığımız zaman bilesiniz ki devran farklı dönecektir. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Kasım 2019'da farklı dönecektir ve Mart 2019'da farklı gelişecektir." şeklinde konuştu.

"AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdıklarının her biri elbette çok önemlidir, çok kıymetlidir." diyen Erdoğan, "Ancak hiç kimse kerameti kendisinde görmesin. Bizim başarılarımızın gerisinde milletimizle kurduğumuz güçlü ilişki, ondan aldığımız büyük destek var. AK Parti, kimsesizlerin kimsesi, sesini duyuramayanların sesi, gücü yetmeyenlerin eli kolu olduğu için bunca yıl milletimiz tarafından sahiplenildi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Siyaset meydanı er meydanıdır. Eğer başarı istiyorsanız, hele hele iktidar istiyorsanız çalışacaksınız, terleyeceksiniz, mücadele edeceksiniz. Yoksa Almanya'nın Focus dergisine AK Parti'yi şikayet etmekle iktidar olamazsın. Öbür taraftan kalkıp yalan dolan her türlü yolsuzluğu yapmak suretiyle AK Parti'yi alt edemezsin. Eğer yürek varsa önce dürüst olacaksın ve bu yolda ne söz veriyorsan onu yapacaksın."

"DEĞİŞİM TABİİ BİR OLGU"

Değişimin tabii bir olgu olduğunu belirten Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

Her kongrede teşkilatlarımızı her seçimde milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı aynı şekilde bunların altındaki kurulları, il genel meclislerini, belediye meclislerini belirli oranlarda değiştirmek suretiyle bugünlere geldik. Sadece bu defa çok daha köklü bir değişime ihtiyacımız var. Başarılı olan arkadaşlarımızla elbette yolumuza devam edeceğiz. Yıllardır partimize çok önemli hizmetler vermiş arkadaşlarımızın bazılarıyla farklı platformlarda çalışmaya ihtiyacımız var. Bunun yanında yılların verdiği bir yorgunluk ve yıpranmışlık sebebiyle görevini devretmeye hazır arkadaşlarımızın olduğunu zaten biliyoruz."

"BÜTÜN BUNLAR BİR TASFİYE HAREKATI DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilhassa AK Parti il, ilçe kongrelerinde belde kongrelerini ve atamaları bitirdiklerini belirterek, "Şimdi ilçeler başlıyor, iller başlıyor ve böylece inşallah şubat sonuna kadar bütün bunları bitireceğiz. Yeni bir süreç... Bütün bunlar bir tasfiye harekatı değildir, bu böyle bilinmeli. Bir bayrak yarışı olarak gördüğümüz bu hizmet kervanında görev değişimi gayet tabiidir. Esasen AK Parti çatısı altında ülkeye ve millete hizmet etmek için hiçbir unvana hiçbir özel görevlendirmeye de ihtiyaç yoktur. Kendini bu büyük ailenin mensubu olarak gören herkes, partisi ve ülkesi için elinden geleni yapmıştır ve inanıyorum ki yapmaya da devam edecektir. Teşkilatlarımızdaki değişim ihtiyacını vurgulu bir şeklide dile getirmemizin sebebi, 2019'a kadar yürütmemiz gereken hazırlıklarımızdır, bunun için de gayretli olmamız lazım." şeklinde konuştu.

"15 Temmuz şehitlerimize, terörle mücadele şehitlerimize, en son Karadeniz'de 15 yaşında hain kurşunların hedefi olan Eren yavrumuza karşı mahçup olmamak için bu hedeflerimize ulaşacağız." diyen Erdoğan, "Bunun için 2019 seçimlerinde milletimizle 2002 yılından beri sürekli tazelediğimiz ahdimizi bir kez daha ve çok daha güçlü bir şekilde inşallah yenileyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "FETÖ başta olmak üzere terör örgütleri ile iltisaklı kişileri partimizden uzak tutmak ise hepimizin en başta gelen görevidir. Bu konuda en küçük bir gevşekliğe müsamaha göstermemeliyiz." dedi.

"AK PARTİ'NİN DAVASI BİNLERCE YILIK GEÇMİŞE SAHİP"
"Rabbime bana böyle yol arkadaşları, dava arkadaşları, hizmet arkadaşları nasip ettiği için ne kadar hamdetsem azdır" diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurumsal bir yapı olarak AK Parti'nin kuruluşunun 16. yılını kutladıklarını söyledi.

Erdoğan, "Ama AK Parti'nin davası binlerce yılık geçmişe sahip. AK Parti dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığına, hizmetkarlığına talip bir partidir. AK Parti Türk milletinin binlerce yıldır kesintisiz şekilde süren devlet silsilesinin bugünkü adı olan Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak için gece gündüz çalışan bir partidir. AK Parti, Sultan Alparslan'ın 26 Ağustos 1071'de kazandığı Malazgirt Zaferi tapusuna sahip olduğumuz Anadolu'yu ilelebet vatanımız, yurdumuz olarak muhafaza etme davasının takipçisi olan bir partidir. AK Parti Anadolu'yu Kudüs'ü işgal etmek üzere yola çıkan haçlı ordusuna adeta mezar eden Sultan Kılıçarslan'ın, bu topraklar üzerinde küçük bir boydan bir cihan devleti kuran Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi'nin, İstanbul'un fethi ile çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han'ın, güç ile diplomasinin inceliklerini birleştiren Abdülhamit Han'ın, velhasıl ecdadın mirası üzerinde inşa edilen bu ülkeyi büyütme davasını kendi davası olarak kabul etmiş bir partidir. Dava sahibi herkes gibi bizde ülkemizi mamur, milletimizi müreffeh, bölgemizi güvenli, dünyayı huzurlu hale getirmek için çalıştık, çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal ile başlayan cumhuriyet döneminin de şu anda iddialı bir davası, iddialı bir hareketiyiz. Türkiye'yi 15 yılda üç kat büyütmüş olmamız davamıza layığı ile hizmet ettiğimizin en büyük ispatıdır. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaştırmada, enerjide, toplu konutta, sosyal yardımlarda hayata geçirdiğimiz hizmetlerle hem milletimizin gönlünü kazandık hem de ülkemize çağ atlattık. Üreten, ihraç eden, istihdam ortaya çıkartan, kaliteye yoğunlaşan, teknolojiye önem veren bir ülke olarak küresel rekabette giderek daha iddialı bir hale geliyoruz. 2023 hedeflerimizle bu başarılarımızı taçlandıracak, ardından tüm gücümüzü ve enerjimizi 2053 ve 2071 vizyonlarımıza yoğunlaştıracağız" diye konuştu.

"2071'İN TOHUMLARINI ATACAĞIZ"

26 Ağustos'ta Malazgirt'te olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nasıl her yıl 18 Mart Çanakkale diyorsak, bundan sonra her 26 Ağustos'ta Malazgirt'te olmak suretiyle 2071'in tohumlarını atacağız. AK Parti mazi ile ati arasında kurduğu güçlü köprü ile tüm bunların mimarı olan partidir. Sorumluluğumuz büyüktür. Milletimizden aldığımız destekle, hepsinden önemlisi Rabbimizin yardımı ile bu yükün altından kalkacak güce, imkana, kararlılığa, iradeye sahibiz. Yeter ki nereden geldiğimizi, nerede durduğumuzu, nereye gittiğimizi unutmayalım. Biz istikametimizi şaşırmadıktan sonra önümüze çıkartılan engellerin yol açtığı sarsıntıların üstesinden gelmemiz kolay olur. O gurur, kibir var ya, bunları biz ayaklar altına alabiliyorsak, tevazuda toprak gibi olabiliyorsak, Allah'ın izni ile yol açıktır. Rabbim şahsım başta olmak üzere tüm dava arkadaşlarımı sıratı müstakim üzere kılsın. AK Parti her şeyden ve hepimizden önce milletimizin partisidir. Biz bu partiyi milletimizle birlikte kurduk. Milletimizle birlikte büyüttük. Tüm icraatlarımızı milletimizle birlikte hayata geçirdik, tüm saldırıları milletimizle birlikte göğüsledik" şeklinde konuştu.

Ankara Sincan'daki Harikalar Diyarı'nda düzenlenen AK Parti'nin 16. kuruluş yıl dönümünde Başbakan Binali Yıldırım da bir konuşma yaptı.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle; Yola çıkarken ne demiştik "Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın bu şarkı burada bitmez" Bu şarkı 16 yıldır bitmedi, bitmeyecek. Millet arkandan yürüyecek demiştik. 16 yıldır Recep Tayyip Erdoğan yürüyor bizler de milletimizle arkasından yürüyoruz. Milletimizle birilikte tarih yazmaya devam ediyor. Nice zorlukları aşacağız, nice başarılara imza atacağız. Çünkü biz davamıza liderimize gönülden bağlıyız. Çünkü biz koltuklara değil Türkiye'ye milletimize bağlıyız. AK PArti 16 yıl boyunca olduğu gibi Türkiye'nin tek umudu olmaya devam ediyor.

"BU ÇINARIN YAPRAKLARI ASLA YERE DÜŞMEZ"
Mutluyuz çünkü milletimize verdiğimiz sözü tuttuk. 16 Ağustos 2001'de diktiğimiz fidan bugün genç bir fidan oldu. Bu çınarın kokusu buram buram memleket, gölgesi mazlumların sığınağı oldu. Bu çınarın yaprakları asla yere düşmez. Bu çınar sapasağlam ayakta kalacak. Tarihe yön veren liderimizi ve AK Parti teşkilatımızı muhabbetle kucaklıyorum. Bu davaya inanan herkese nice yıllar diliyorum. Cenab-ı mevlam bizi geri koymasın.

"İYİ Kİ VARSIN EREN, İYİ Kİ VARSIN EREN, İYİ Kİ VARSIN EREN"

Henüz 15 yaşında evladımız Eren Bülbül'e kurşun sıkan teröristler bilsin ki emellerine asla nail olamayacak. Arkanda 80 milyon var. 7'den 70'e bir olduk bütün olduk. Rabbim bütün şehitlerimizi en yüksek mertebelere ulaşsın. Emin ol ki Türkiye'yi dünyayı onların başına dar edeceğiz. İyi ki varsın Eren! İyi ki varsın Eren! İyi ki varsın Eren!

Yolumuz Selçuklu'nun Osmanlı'nın yoludur. Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın yoludur. Bu yolun emniyetini sağlamaktan başka hiçbir idealimiz yoktur. Sağlıkta, emniyette, turizmde daha birçok alanda yapılan çalışmalarla ülkemizin çehresi değişmiştir. 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye demokrasisi ve adaletiyle gelişmiş ülkeler arasında yerini alacaktır.

Bugünlere kolay gelmedik. Millete hizmet yolunda birçok badireler atlattık. Bu ülkede ne zaman milletin sesi duyulur oldu karanlık oyunlar tezgahlanmaya başlandı.

"BAŞARAMADILAR, ASLA BAŞARAMAYACAKLAR"

Sayın Cumhubaşkanımızın siyasi yükselişini durdurmak için kendisini hapsettiler. Partimizi kapatmak istediler. E-muhtıra yetmedi, 367 icadı ile cumhurbaşkanımızı engellemeye çalıştılar. Gezi olaylarını 6-7 Ekim olaylarını örgütlediler. Başaramadılar, asla başaramayacaklar.

Sayın Cumhurbaşkanım, değerli yol arkadaşlarım milletin iradesine yapılan saldırıyı unutmayacağız. Demokrasiye hukuk düzenimize bomba yağdıranları unutmayacağız. Bu ülkeye kurulan hain tuzakları unutmayacağız. 15 Temmuz alçak FETÖ kalkışmasını asla unutmayacağız. AK Parti'ye kasteden en son ihanet girişimi olacak.

16 Nisan'daki tarihi halk oylaması ile Türkiye'ye yeni bir sayfa açtık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile emin adımlarla ilerliyoruz. Demokrasiye adalete insanımızın hak ve hukukuna kast eden hiçbir girişim hayat bulamayacak.

"AK PARTİLİ OLMAK İÇİN MANGAL GİBİ YÜREĞİN OLACAK"

AK Partili olmak için mangal gibi yüreğin olacak, kefenini giyecek, namluya kendini siper edeceksin. Bu milletin sınavın en büyüğünü 15 Temmuz'da verdi. Birlikte düşman karşısında etten duvar oldunuz. Bu vesile ile bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.

Bizim gözümüzde siyaset belli zümrelerin işi olmadı herkesin hukukundan kendimizi sorumlu tutuyoruz. Bölgecilik etnik ayrımcılık asla olmadı. Milyonlarca insanımızla tek tek kucaklaşan partinin adıyız. 80 milyon vatandaşımızın hukukundan sorumluyuz. Köylünün, çiftçinin hukukundan sorumluyuz. Kadınlarımızın refahından, gençlerimizin geleceğinden sorumluyuz.

TÖRENDEN NOTLAR

Programın gerçekleştirildiği Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu'nda hazırlanan sahnede "Milletin Emrinde Daima Birlikte" ve "AK Sevda 16 Yaşında" ifadeleri yer aldı. Program kapsamında "Dünden Bugüne AK Şarkılar Konseri" verildi.

Konserde AK Parti'nin kuruluşundan bugüne bestelenen şarkılar, seslendirenler tarafından bizzat okundu. Mustafa Kamacı, "Ay, yıldızına kurban olduğum", Alper Kış "Haydi Bismillah", Özhan Eren "Aynı yoldan geçmişiz biz", Grup Tillo "Ortağız bir namusa" ve Uğur Işılak "Dombıra" adlı şarkıları seslendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şarkısını tamamlayan Uğur Işılak'ı yanına çağırarak, tokalaştı.

Amfi tiyatronun girişinde "Milletin Partisi AK Parti 16 Yaşında" ibaresi yer alırken, içeride de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri, Türk bayrağı, AK Parti bayrağı asıldı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN