Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Mescid-i Aksa'nın kapıları açıldı, işgalciler akşam saldırdı

Mescid-i Aksa'nın kapıları açıldı, işgalciler akşam saldırdı

İsrail'e geri adım attıran Müslümanlar, Kudüs alimlerinin çağrısı üzerine ikindi namazı için Harem-i Şerif'e akın etti.Akşam saatlerinde ise, İsrailli işgalciler bomba ve silahlarla müslümanlara yeniden saldırdı

Mescid-i Aksa’nın kapıları açıldı, işgalciler akşam saldırdı
Yayınlanma Tarihi: 27.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 27.07.2017 23:25

Filistinli Müslümanlar, iki haftanın ardından Mescid-i Aksa'ya girmenin sevincini yaşıyor.

Filistinlilerin yoğun tepkisi üzerine Mescid-i Aksa'nın tüm kapıları açıldı, on binlerce kişi Harem-i Şerif'e girmeye başladı.

İsrail'in geri adım atmasının ardından tekbirler ve özgürlük sloganlarıyla kutsal mabede giren Müslümanlar, 14 Temmuz'dan bu yana ilk defa Mescid-i Aksa'ya girebilmenin sevincini yaşadı

İKİNDİ NAMAZI İÇİN HAREM-İ ŞERİF'E KOŞTULAR

İki haftadır Aksa'nın kapılarında verdikleri özgürlük mücadelesinin neticesinde İsrail'e geri adım attıran Müslümanlar, Kudüs alimlerinin çağrısı üzerine ikindi namazı için Harem-i Şerif'e akın etti.

İŞGALCİLER YİNE SALDIRDI

Bu arada, akşam saatlerinde işgalci İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'nın içinde ve dışında Müslüman cemaate saldırdı. Bu saldırıda en az 133 kişinin yaralandığı bildirildi. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin iki hafta aradan sonra açtığı Mescid-i Aksa'nın avlusunda ve kapılarında Filistinlilere ses bombası ve plastik mermilerle müdahalesinde 133 kişinin yaralandığı belirtildi. Polisin attığı ses bombası ve plastik merminin isabet etmesi sonucu yaralanmaların yaşandığı, ayrıca İsrail güçlerinin cemaate copla müdahalesi sonucu bazı kişilerin vücudunun değişik bölgelerinde kırıklar oluştuğu kaydedildi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN