Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Yangın haberleri, hava sıcaklıklarını gölgede bıraktı

Yangın haberleri, hava sıcaklıklarını gölgede bıraktı

Antalya ve İzmir’de çıkan orman yangınları büyük arazilerin yanmasına neden olurken Manavgat ilçesindeki yangında 550 hayvan telef oldu. İzmir, elektrik ve susuz kaldı.

Yangın haberleri, hava sıcaklıklarını gölgede bıraktı
Yayınlanma Tarihi: 2.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 02.07.2017 11:27

Antalya'nın Manavgat ilçesinde elektrik tellerinden çıktığı sanılan ve bir trafonun yakınında başladığı öğrenilen yangın çalılık alanda yayılarak genişledi. Yangında, kapalı oldukları yerden kaçamayan 550 küçükbaş ve 4 büyükbaş hayvan öldü. Yangında ekili araziler ve zeytin ağaçları zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Manavgat'ın Hatipler Mahallesinde aşırı sıcaklar nedeniyle yüksek gerilim hattının kopması sonucu yangın çıktı. Trafonun yanındaki çalılıklardan başlayan yangın kısa sürede anız ve saman balyaları bulunan araziye yayıldı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangına müdahale edildi. Çalışmalara, vatandaşlar da kazma, kürekle destek verdi. Bazı vatandaşlar ise traktörlerle tarlalarını sürerek yangının yayılmasını önlemeye çalıştı. Yangında karpuz tarlaları, meyve ağaçları, çok sayıda zeytin ağacı ve ekili arazideki saman balyaları tamamen yandı.

KARGACIK ALEVLERE TESLİM

Alanya'da ise okul, otel ve villaların bulunduğu makilik alanda yangın çıktı. Yangına güçlükle müdahale edilirken, bir villa tamamen yandı. 3 villa ise kısmen zarar gördü, 1 sera ise kullanılamaz hale geldi.

Alanya'da bu kez sabah saat 09.00 sıralarında yoğun olarak yerleşik yabancıların yaşadığı Kargıcak bölgesinde yangın başladı.
İlçe merkezine yaklaşık 10 dakika uzaklıkta olan bölgede makilik alanda başlayan yangın muz bahçeleri, sera ve lüks villaları bir anda sardı. 50 itfaiye ekibi karadan, bir helikopter de havadan müdahale etti. Bölgeyi yoğun duman kaplarken, alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf edildi.

Rüzgarın etkisiyle yangın sera, muz bahçesi ve villalara sıçrarken, bölgede yaşayan yerleşik yabancılar ve vatandaşlar hortumlarla su sıkıp kovalarla su taşıyarak söndürme çalışmalarına destek oldu. Ekipler alevlerin daha da büyümemesi için yoğun çaba sarf etti.

SAPADERE KANYONU YANDI

Öteyandan Alanya'nın Sapadere Kanyonunda sabah saat 10.00 sıralarında çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Gazipaşa ilçesinin Yeniköy Mahallesine doğru yayılan yangında, bu bölgede söndürme çalışmalarına yoğunlaşıldı. Bölgede bulunan tüm evler boşaltılırken, ekipler havadan ve karadan söndürme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çevre illerden de takviye ekiplerin geldiği bölgede, 5 ev tamamen yandı.

İKİ MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ
Mersin'in Anamur İlçesi'nde çıkan orman yangını, yayılarak geniş bir alanı etkiledi. Maşat bölgesinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisi ile Yukarı Kükür Pulu bölgesi ile Sarıdana Mahallesi'nin arka kısmını ulaştı. Yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olan yangın nedeniyle Aşağı Kükür ile Yukarı Kükür mahallelerindeki evler boşaltıldı, vatandaşlar güvenli bölgelere tahliye edildi. Ekipler, zor şartlar altında söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

MERSİN'DE ALEV ALEV

Mersin'in Anamur ilçesindeki çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. İlçede Asmaca mevkisindeki sabah saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen orman yangınını söndürmek için Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler yoğun çalışmalar yürütüyor. Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yaptığı açıklamada, yangını kontrol altına almak için çok sayıda ekibin büyük çaba harcadığını belirterek, "Yangını kısmen kontrol altına aldık ancak rüzgar nedeniyle bazı bölgelerde zorluklar yaşıyoruz. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

BODRUM'DA KORKU DOLU ANLAR

3 bin yıllık antik tiyatronun içerisine kadar yayılan alevlere, itfaiye ekipleri ile orman ekipleri müdahale etti. Yangın kontrol altına alınırken bölgedeki hayvanlarını kurtarmak isteyen bir çiftçi yaralandı.

Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki tarım arazilerinde başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki 3 bin yıllık antik tiyatronun içerisine kadar yayılan alevlere, Bodrum Belediyesi itfaiye ekipleri ile orman ekipleri müdahale etti. 4 arazöz, 6 itfaiye aracı ve 20 orman işçisi ile belediye ekiplerinin katıldığı söndürme çalışmalarında alevlerin ev ve işyerlerine 50 metre kadar yaklaşması korkuttu.

Bodrum semaları dumanla kaplandı. Göktepe'deki telefon ve telsiz vericilere yönelen alevler nedeniyle bazı elektrik ve telefon direkleri hasar gördü. Kısmen kontrol altına alınan yangın Göktepe'deki makilik alanda sürüyor. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

İZMİR'DE HAYAT DURDU

İzmir'in Menderes ilçesindeki Gümüldür bölgesinde çıkan orman yangını nedeniyle bazı enerji nakil hatları zarar görünce Menderes, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Konak bölgesinde sular kesildi. Bölgede bulunan bazı yollar da güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı. Menderes, Gümüldür ve Özdere bölgelerine elektrik de verilemedi.

Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınlarındaki makilik alanda yangın çıktı. Yangın, daha sonra ormanlık alana sıçradı. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı iki helikopter, İki uçak, 70 arazöz ve çevre belediyelerden itfaiye ekipleri müdahale etmeye başladı.

Korkutan orman yangını kilometrelerce uzaklıktan bile görüldü. Bölgede bulunan bazı yollar da güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı. Ekipler, yangını kontrol altına almaya çalışırken, yangının 50 hektarlık bir alanda etkili olduğu belirtildi. Orman yangını nedeniyle bazı enerji nakil hatları zarar görünce Menderes, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Konak bölgesinde sular kesildi. Öte yandan, Menderes, Gümüldür ve Özdere bölgelerine elektrik de verilemedi.

ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE GELDİ

İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi yetersiz kalınca, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla illerinden de takviye ekipler bölgeye sevk edildi. Alevlere 6 helikopter, 4 amfibi uçak, 100'e yakın arazöz ve yüzlerce orman işçisiyle müdahale sürüyor. İzmir itfaiyesi de çalışmalara destek veriyor. Söndürme çalışmalarına katılan ekipler, sarp kayalıklardaki ormanlık alana müdahale yerine, genişlemesini önlemek için belli noktalarda önlemlerini arttırdı. Bu arada Menderes-Gümüldür karayolundaki trafik akışına da izin verilmedi.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının yaklaşık 60 hektarlık bir alanda etkili olduğunu belirtti.

YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

Öteyandan İzmir Gümüldür'deki orman yangınına müdahale etmek için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışan ve 5 personeli bulunduğu bildirilen yangın söndürme helikopteri, "bambi" olarak adlandırılan tankının su içindeki bir cisme takılması nedeniyle baraj gölüne düştü. Biri hafif yaralı olan helikopter personeli barajdaki görevliler tarafından kurtarıldı. Karaya çıkarılan helikopter personeli ambulansla İzmir'e sevk edildi. İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Albay, yaptığı açıklamada, düşen helikopterdeki personelin kurtarıldığını belirterek, "Çok şükür kaygılanacak bir durumları yok. Hepsi kurtarıldı." dedi.

BOYA FABRİKASINDA YANGIN!

Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren kimyasal boya fabrikasında yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, Çerkezköy ilçesi Atatürk Caddesinde matbaa mürekkepleri üretimi yapan bir fabrikada, sabah saat 06.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyerek fabrikayı saran yangına, Çerkezköy ve çevre ilçeler ile Organize Sanayi Bölgelerinden gelen 100'e yakın itfaiye araçları müdahale etti. Söndürme çalışmaları için büyük çaba sarf eden itfaiye ekipleri, yangının çevresindeki diğer fabrikalara sıçramaması için geniş güvenlik önlemleri alındı. Fabrika içindeki kimyasal maddelerden dolayı ara ara büyük patlamalar meydana geldiği yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN