Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Marş Mira yürüyüşüne katılacak 100 genç trenle Bosna’ya gidiyor

Marş Mira yürüyüşüne katılacak 100 genç trenle Bosna’ya gidiyor

Dünya Çocukları Derneğince, Srebrenitsa katliamının 22. yılında gerçekleştirilecek Marş Mira yürüyüşüne katılmak üzere 100 genç trenle Bosna'ya hareket etti

Marş Mira yürüyüşüne katılacak 100 genç trenle Bosna’ya gidiyor
Yayınlanma Tarihi: 1.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 01.07.2017 14:47

Dünya Çocukları Derneğince, Srebrenitsa katliamının 22. yılında gerçekleştirilecek Marş Mira yürüyüşüne katılmak üzere 100 genç trenle Bosna'ya hareket etti.

Etkinlik kapsamında Sirkeci Garı'nda bir araya gelen grup, buradan Halkalı'ya, oradan da Bosna'ya hareket etti. Yolculuk, Bosna'da Marş Mira yürüyüşle sona erecek.

Grup adına açıklama yapan Meryem Biçici, kendilerine yardımcı olanlara teşekkür etti.

Bu kapsamda Sirkeci Garı'nda fotoğraf sergisi de açtıklarını anımsatan Biçici, "Gönül isterdi ki Srebrenitsa'da 22 yıl önce cesedi bulunan Boşnak kardeşlerimizin cenazesine değil, düğünlerine gidelim. Maalesef tarihin her döneminde yapılan baskı, işkence ve katliamlar buna izin vermedi. Biz de istedik ki bu acılara bir nebze olsun ortak olalım. Elimizden geleni yapalım. Bu programı bundan dolayı düzenliyoruz. Bize, 'Siz Boşnak mısınız?' diye soruyorlar. Oradaki Boşnak kardeşlerimizi katledenleri lanetlemek için Boşnak olmak gerekmez. İnsan olmak yeterlidir." dedi.

Biçici, katliamın sanıkların gerçekten yargılanıp, cezalarını çekmelerini istediklerini dile getirerek, "Ümit ediyoruz ki ileri medeniyet olduğunu iddia eden Batılı devletler, bu katliamı görebilirler. Biz Boşnakız. Sivaslı olup da ömrünü tüm dünyada ezilen ve hor görülenlere adayan şehit Bahattin Yıldız kadar, yine ömrünü bu coğrafyalarda gezerek, tüketen, insanlara farkındalık oluşturan, yazılarıyla bilinçlendiren rahmetli Akif Emre kadar Boşnakız." diye konuştu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN