Arama

Türkiye, Avrupa’nın en büyük ülkelerinden biri

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'nin öngörülebilen şekilde Avrupa'nın en büyük ülkelerinden biri haline geldiğini, 80 milyon nüfusuyla Macaristan'dan hem nüfus hem de alan olarak sekiz kat büyük olduğuna dikkat çekti

Türkiye, Avrupa’nın en büyük ülkelerinden biri
Yayınlanma Tarihi: 30.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 30.06.2017 12:14

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Türkiye karşısında olan AB ülkelerinden açıklamalar yapıldığında Macaristan bunlara asla katılmayacak. Macaristan, Türk halkının yanında olacak." dedi

Orban, Türkiye-Macaristan İş Forumu'nda yaptığı konuşmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek başladı.

Erdoğan'ın, 2013 yılında Budapeşte ziyaretiyle iki ülke ilişkilerine ve dostluğuna büyük ivme kazandırdığını dile getiren Orban, Başbakan Binali Yıldırım ile yaptıkları görüşmede de taraflar arasında siyasi ve ekonomik ilişkilerin artırılması konusunda çalışma yapılmasını ele aldıklarını ifade etti.

Orban, Türkiye'nin öngörülebilen şekilde Avrupa'nın en büyük ülkelerinden biri haline geldiğini, 80 milyon nüfusuyla Macaristan'dan hem nüfus hem de alan olarak sekiz kat büyük olduğuna dikkat çekti.

Macaristan'ın 10 milyonluk nüfusuyla 110 milyar dolarlık ihracat yaptığını vurgulayan Orban, "Macaristan, Avrupa'nın en güvenli ülkesi. Bir Türk için güvenliğin neden önemli olduğunu açıklamam gerekmez. Görüyorsunuz Avrupa'daki durumu, güvenlik, asayiş ve giderek artan terör tehlikesi. Macaristan öylesine bir ülke ki hem güvenlik ve öngörülebilirlik mevcut." dedi.

Orban, Avrupa'da yabancı iş adamlarından en düşük verginin Macaristan'da alındığına da işaret ederek, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkesinin, Orta Avrupa ülkeleri Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya ile Avrupa'daki büyümenin önemli bölümünü oluşturduğunu dile getirdi.

Macaristan Başbakanı Orban, "Orta Avrupa'da bu büyüme olmazsa, AB'deki büyüme bu kadar olmaz. Ekonomik performans, Batı Avrupa'dan Orta Avrupa'ya kayıyor. Orta Avrupa ve Türkiye arasında işbirliğinin, tüm Avrupa ekonomisine etki yapabileceğini düşünüyorum." dedi.

Macarların lafı dolandırmadan konuşmayı seven insanlar olduğunu ifade eden Orban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2013'te ortaya koyduğu, iki ülke arasında ticaret hacmini beş milyar dolara çıkarma hedefinin maalesef başarıya ulaşamadığını, birçok nedeni olan bu durumdan ders çıkardıklarını söyledi. Viktor Orban, iki ülke arasındaki iş alanında büyük bir atılım için çalıştıklarını da kaydetti

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN