Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Sırpların soykırımında karar çıktı: Hollanda da sorumlu

Sırpların soykırımında karar çıktı: Hollanda da sorumlu

Hollanda'da Yüksek Mahkeme, Srebrenitsa'da 1995 yılında yaklaşık 300 Boşnak erkeğin öldürülmesi ile ilgili soykırımda Hollanda'nın sorumlu olduğuna hükmetti.

Sırpların soykırımında karar çıktı: Hollanda da sorumlu
Yayınlanma Tarihi: 27.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 27.06.2017 13:48

Hollanda'da Yüksek Mahkemesi, Srebrenitsa'da 1995 yılında yaklaşık 300 Boşnak erkeğin öldürülmesi ile ilgili soykırımda Hollanda'nın kısmen sorumlu olduğuna hükmetti.

Mahkeme Srebrenitsa'daki katliamda Hollandalı askerlerin "kısmen hatalı" olduğuna karar verdi.

Hollanda mahkemesi Srebrenitsa'da 1995'te 300 Müslüman erkeğin katledilmesiyle ilgili kararını verdi.

Mahkeme o dönem Srebrenitsa'da görev yapan askerleri suçlu buldu. Mahkeme, Hollandalı askerlerin Srebrenitsa'da "kısmen hatalı" olduğuna karar verdi.

Bosna Savaşı'nın en acı tablolarından biri olan ve tarihe Avrupa'nın ikinci Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşadığı en büyük soykırım olarak geçen Srebrenitsa katliamı ile ilgılı tarihi bir karar alındı. Hollanda Yüksek Mahkemesi, daha önce de; Srebrenitsa'da hayatını kaybeden üç Bosnalının ölümünden Hollanda'yı sorumlu tutan kararı onamıştı. Kararla birlikte kurbanların ailelerine tazminat ödenmesinin yolu açılmıştı. 11 Temmuz 1995'te Sırp Ratko Mladic'in emrindeki askerler 5 gün süreyle 8 bin 500 dolayında Bosnalı erkeği vahşice katletmişti.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN