Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • Kati Piri, sivil giyinmiş PKK’lı katilleri savunarak Türkiye’yi kötüleyecek

Kati Piri, sivil giyinmiş PKK’lı katilleri savunarak Türkiye’yi kötüleyecek

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, PKK'yı destekleyen çabalarından birisine daha imza atacak. Piri’nin, 29 Haziran'da Avrupa Parlamentosu'nda düzenleyeceği konferansta “Türkiye’de operasyonlarında siviller katlediliyor. Sur'da 200 sivil katledildi" iddialarını dile getireceği öğrenildi.

Kati Piri, sivil giyinmiş PKK’lı katilleri savunarak Türkiye’yi kötüleyecek
Yayınlanma Tarihi: 27.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 27.06.2017 15:14

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, PKK'yı destekleyen çabalarından birisine daha imza atacak. Piri'nin, 29 Haziran'da Avrupa Parlamentosu'nda düzenleyeceği konferansta "Türkiye'de operasyonlarında siviller katlediliyor. Sur'da 200 sivil katledildi" iddialarını dile getireceği öğrenildi.

Oysa, Piri'nin "siviller" dediği kişilerin, ellerinde ağır silahlarla bölücü terörist eylemlerde bulunan kimseler olduğu istihbarat raporlarına girdi. İstihbarat birimlerince hazırlanan 157 sayfalık raporda Piri'nin sivil dediği kişilerin, sivil kıyafet giymiş PKK'nın silahlı şehir birliği YPS'li teröristler olduğu fotoğraflarla ortaya konuldu.

Her fırsatta Türkiye aleyhine açıklamalar yaparak PKK'yı destekleyen AP Raportörü, teröristleri savunmayı sürdürüyor.

AP Türkiye Raportörü Kati Piri'nin, "Hendek ve barikat operasyonlarında siviller katlediliyor. Sur'da 200 sivil katledildi" iddialarını çürüten raporda, Kandil'deki PKK kampları ve Suriye'deki YPG saflarından gelerek Sur, Cizre, Nusaybin, Yüksekova ve Mardin'de HDP'li belediyelerin yardımıyla hendekler kazıp, bombalı barikatlar kurarak, sözde öz yönetim ilan eden PKK'lı teröristlerden isimleri ve fotoğrafları, sivil görünümlü 3 bin 200 teröristle ilgili bilgiler yer alıyor.

Sözde sivillerin hafif ve ağır makineli silahlarla bu kentlerin sokaklarında çekilmiş fotoğrafları dikkat çekiyor. Raporda ayrıca teröristlerin, Sur, Cizre ve Nusaybin'de kendilerine canlı kalkan yaptıkları aralarında 12-82 yaş arasındaki 60 kişinin ifadesine de yer verilirken, 2 bin 800 teröristle ilgili çalışmanın da devam ettiği öğrenildi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN