Arama

BM: Dünya Türk devletine teşekkür borçludur

BM İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mueller, "Türkiye'ye, 3,5 milyon insana cömert yaklaşımından dolayı teşekkür ediyoruz. Şartları son derece iyi olduğu için dünya Türk devletine teşekkür borçludur" dedi.

BM: Dünya Türk devletine teşekkür borçludur
Yayınlanma Tarihi: 20.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 20.06.2017 20:03

Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla, SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ursula Mueller, Midyat'taki Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların barındığı Midyat Geçici Konaklama Merkezi'ni gezdi.

Kaymakam Hüseyin Tekin'den merkez hakkında bilgi alan Mueller, daha sonra Kaymakam Tekin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu ve Sezgin Baran Korkmaz ile merkezdeki okulu ziyaret etti, öğrencilere oyuncak dağıttı.

Yezidi sığınmacılar Irak'ta kendilerine yönelik saldırı dolayısıyla Türkiye'ye sığındıklarını anımsatarak, "Türkiye'ye bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz. Merkezde ihtiyaçlarımızın karşılanması için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Bu şartlarda Irak'a dönmek istemiyoruz. Burada kalmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"KAMPTA GÖRDÜKLERİMDEN ÇOK ETKİLENDİM"
Mueller, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezin çok iyi şartlara sahip olduğunu belirterek, "Merkezde gördüklerimden çok etkilendim. İnsanlara iyi şartlar sunulduğunu ve davranıldığını gördüm." diye konuştu.

Mueller, şunları ifade etti:

"Bin 500 çocuğun eğitim gördüğü okulu gezdim. Okul, geleceğe giden yolda önemli bir fırsattır. Türkiye'ye, hayatını kurtarmak için yurdunu terk eden 3,5 milyon insana cömert yaklaşımından dolayı teşekkür ediyoruz. Şartları son derece iyi olduğu için dünya Türk devletine teşekkür borçludur."

Kaymakam Tekin ise kampta bin 600'ü Yezidi olmak üzere 5 bin Iraklı ve Suriyeli sığınmacının barındığını aktardı. Merkezin aylık giderinin ortalama 1,5 milyon lira olduğunu dile getiren Tekin, "Vatandaşımız sığınmacılarla ekmeğini paylaşıyor, en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyor." diye konuştu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN