Arama

Erdoğan, dünya gündemini RTP’ye değerlendirdi

“Trump’a uyarılarıma rağmen ABD Rakka operasyonunu PYD/PKK ile gerçekleştirmekte ısrar etti. Amerikan subayları bu terör örgütüyle beraber hareket ediyor. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil”

Erdoğan, dünya gündemini RTP’ye değerlendirdi
Yayınlanma Tarihi: 17.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 17.06.2017 17:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Portekiz RTP kanalına verdiği mülakatta Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler ve gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte Erdoğan'ın RTP'nin sorularına verdiği yanıtlardan önemli satırbaşları;
ABD'nin PYD'ye silah desteği

Geçen ayki ABD ziyaretimde Başkan Donald Trump'a yaptığım uyarılara rağmen ABD Rakka operasyonunu PYD/ PKK ile gerçekleştirmekte ısrar etti. Şu anda ben Amerika'nın PYD'ye ve YPG'ye yaklaşım tarzını hiç şık bulmuyorum. Kaldı ki, Amerika'nın askerleri, subayları bu terör örgütüyle beraber hareket ediyorlar. Amerika bunlara çok ciddi miktarda ne yazık ki silah vermiştir. Bunların içinde ağır silahlar vardır, hafif silahlar vardır, miktarı çok çok fazla. Anlıyorum ki, bunlarla el ele, kol kola olduklarına göre demek ki terör örgütü olarak kabul etmiyorlar ve şu anda terörist örgütle işbirliği halinde Rakka'ya giriyorlar.

İslami terör de ne demek!

Ne demek İslami terör? Anlamı itibariyle barış olan İslam'a terörü nasıl yakıştırırsınız? Biz Hristiyani terör diyor muyuz? Demiyoruz. Semavi dinlerin hiçbirine böyle bir şeyi biz bugüne kadar yakıştırmadık. Sevgili Peygamberimizin ortaya koyduğu ilke şudur: Bir insanı öldüren, tüm insanlığı öldürmüş gibidir.
Bize otoriter diyen saygısızlar, darbecilere kanat gerdi
Türkiye'yi otoriter bir rejim olarak değerlendirenler Türkiye'ye karşı saygısızlık yapıyor. Önce Türkiye'ye saygı duymasını öğrensinler. Darbe girişiminden dolayıüzüntülerini bize belli etmeyenlerin bu yaklaşımlarını kabullenmemiz mümkün değil. NATO'daki dostlar dahi bulunmadılar. Darbeci askerlerin birçoğu Yunanistan ve Almanya'da. Hatta şu anda NATO'da olup da maalesef oraya sığınanlar var. Şimdi bunu neyle izah edeceğiz? Türkiye medenidir, Türkiye uluslararası hukuka riayet eden bir ülkedir ve biz bu yakıştırmalara kesinlikle taviz vermeyiz.
Terör örgütü PKK, Avrupa Parlamentosunda!

Bazı Avrupa ülkelerinin hükümetleriyle ilgili yaptığım Nazi benzetmesinin arkasındayım. Benim bakanımı arabanın içerisine mahkûm eden ve bir faşist dayatma değil de nedir? Avrupa Birliği'nin ülkeleri yeri geldiği zaman Türkiye'yi insan hakları açısından hesaba çekiyorlar, hazırladıkları raporlarda birçok hakaretler var. Önce şu anda terör örgütlerinin cirit attığı Avrupa ülkeleri hesaba çekilsin. Avrupa Birliği'nin terör örgütü listesindeki PKK Avrupa Parlamentosunda cirit atıyor. Bunlar samimiyetsiz anlayışlar.
'Türkiye bir kabile devleti değildir'
Bunların birçoğunun darbeci oldukları video tespitleriyle, fotoğraflarla kanıtlandı. Adamın elinde silah, mahkemede diyor ki, 'ben değilim'. Ne değilsin? İşte elinde silah. Orada vuruyorsun, şehit ediyorsun. Soruyorum size, 249 şehidin faili kim? 2 bin 193 gazinin faili kim? 249 şehidin hesabını sormayacak mıyız? Şimdi OHAL ile temizlik harekatını yapıyoruz. Bunun için icazet almayacağız, kendi hukuk sistemimiz var. Bize 'yargı' diyenler kusura bakmasın, onlar da bizim yargımıza saygı duysunlar. Biz kabile devleti değiliz. Biz Mısır'daki Sisi gibi işbaşına gelmiş bir ülke değiliz.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN