Arama

Ölümü korkutan kahraman kadınlar!

Türkiye’de kadınlarımız ülkenin her ihtiyacı olduğunda görev başındaydı. 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında da zor zamanların kadınları tank ve tüfeklere karşı göğüslerini siper ederek vatanlarına sahip çıktı.

Ölümü korkutan kahraman kadınlar!
Yayınlanma Tarihi: 8.3.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 08.03.2018 13:52

Türkiye'de kadınlarımız ülkenin her ihtiyacı olduğunda görev başındaydı. Kurtuluş Savaşı'nda kâh cepheye cephane taşıdı, kâh eline silah alıp vatanını savundu. Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında, Türkiye yeni bir kurtuluş savaşı verirken yine kadınlar en ön safta görevdeydi. Onlar zor zamanlarının kadınlarıydı. Şehit ve gazi olsalar da tek bir adım geri atmadılar. Oraya sadece Allah ve millet devlet aşkı için giden Türk milletinin aziz kadınları, cuntacılara karşı tank ve tüfeklere göğüslerini siper ederek vatanlarına sahip çıktı. Onlar, vatansız yaşanamaz diyerek ölümü hiç saydılar. Gelecekteki evlatlarına onurlu bir miras bırakarak adlarını Türk ve dünya tarihinde altın harfle yazdırdılar.

Darbecilerin en ağır saldırılarından birinin yapıldığı Ankara Gölbaşı'nda yer alan Özel Harekât Daire Başkanlığına yönelik saldırıda polisler; Zeynep Sağır, Sevda Güngör, Kübra Doğanay, Demet Sezen, Cennet Yiğit ve Gülşah Güler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde; Ayşe Aykaç, Sevgi Yeşilyurt, Esenler'de Türkan Türkmen Tekin, Genelkurmay Başkanlığı önünde de Yıldız Gürsoy şehit olarak Nene Hatun'dan devraldıkları sancağı yere düşürmedi.


DEMET SEZEN

Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığında şehit olan polislerden 31 yaşındaki Demet Sezen, evli ve bir çocuk annesiydi. Şehit Özel Harekât Komiseri, 3 yaşındaki oğlunu evde bırakıp göreve gitti. Darbe gecesi nöbetini tamamlamasının ardından eve gitti. Bir süre sonra kalkışmaya karşı görev yapmak amacıyla tekrar başkanlığa döndü ve buraya atılan ikinci bombayla hayatını kaybetti.


SEVDA GÜNGÖR

Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı Eğitim Tesislerine 15 Temmuz'da yapılan saldırıda şehit olan 27 yaşındaki Sevda Güngör, Dumlupınar Üniversitesi Maliye Bölümü'nü tamamladıktan sonra girdiği sınavlarda başarılı olarak özel harekât polisi oldu. Mesleğine darbe girişiminden 11 ay önce başlayan Güngör'ün naaşı, memleketi Adana'da defnedildi.


GÜLŞAH GÜLER

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda komiser yardımcısı olarak çalışan 24 yaşındaki Gülşah Güler, darbe girişimi gecesi görevinin başındayken şehit oldu. Güler'in naaşı düzenlenen törenin ardından memleketi Hatay'da toprağa verildi.


ZEYNEP SAĞIR

15 Temmuz'da hain darbe girişimi gecesi Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda görevli olan polis memuru Zeynep Sağır, FETÖ'cü hainlerin bombalı saldırısı sonucu şehit düştü. Görev yeri olan Manisa'dan Özel Harekât Daire Başkanlığı Temel Özel Harekât Kursu'na uzman eğitimci olarak 1 Temmuz'da Ankara'ya gelmişti. Eşi de emekli özel harekât polisi olan şehit Zeynep Sağır, 15 Temmuz gecesindeki hain darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda atılan bombayla şehit oldu.


KÜBRA DOĞANAY

Ankara'daki Özel Harekât Daire Başkanlığı'na yapılan hain saldırıyı öğrenince yola çıkan Şehit Kübra Doğanay, mühimmat almak için gittiği görev yerine atılan ikinci bomba ile şehit düştü. Dışarı çıkacağı anda meslektaşı Şehit Cennet Yiğit'i arayarak birlikte gitme teklifinde bulundu. Ablasına İl Emniyet Müdürlüğü'nü kuşatmaya gideceklerini söyledikten sonra atılan ikinci bombayla silah arkadaşı Şehit Cennet Yiğit'le birlikte şehadete yürüdü. Sık sık şehit olmak istediğini söyleyen şehit Kübra Doğanay memleketi Kayseri'de defnedildi.


CENNET YiĞiT

Şehit Cennet Yiğit, 23 yaşında henüz 10 aylık polis memuruydu. Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırıda şehit edilen Yiğit, kalkışmanın haberini alır almaz yerinden fırlayarak Polis Özel Harekât Merkezi'ne gitti. Vücuduna isabet eden misket bombası ile şehit oldu. Evlatsız oluyor ama vatansız olunmuyor diyen şehidin babası bu vatan için bir değil bin evladını feda edebileceğini sözlerine ekledi.


AYŞE AYKAÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Boğaz Köprüsü'ne eşiyle beraber giden Şehit Ayşe Aykaç 44 yaşındaydı. Darbe girişimini öğrendiği anda hemen abdestini alarak namazını kıldı. Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının uyguladığı hain darbe girişimine karşı durmak için gittiği Boğaz Köprüsü'nde tanktan açılan ateşle şehit oldu. 4 çocuk annesi ev hanımı Şehit Ayşe Aykaç, Karacaahmet mezarlığına defnedildi.


SEVGİ YEŞİLYURT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlara inme çağrısıyla dışarı çıkan Şehit Sevgi Yeşilyurt, Boğaziçi Köprüsü'nün kapatıldığını öğrenince oraya gitti. Ölmek var dönmek yok diyerek köprüyü kapatan askerlerin karşısına dikildi. Açılan ateş sonucu Boğaz Köprüsü'nde şehit oldu. Şehidin cenazesi Karacaahmet Mezarlığına defnedildi.


TÜRKAN TÜRKMEN TEKİN

Atatürk Havalimanı'nın darbeciler tarafından işgal edildiği haberini alır almaz ailesiyle birlikte Esenler'den havalimanına doğru yürüyüşe geçti. 3 çocuk annesi Türkan Tekin ön sıralarda yürüdü. Darbeci askerlerin vatandaşların üzerine sürdüğü tankın altında kalarak ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılan Tekin, kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit, Habibler Mezarlığında meftundur.


YILDIZ GÜRSOY

"Anne hakkını helal et, ya gelirim ya gelmem" diyerek Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne giden Şehit Yıldız Gürsoy, hainlerin bombalarından sıçrayan şarapnellerle yaralandı. Bombadan sıçrayan şarapnel parçasının sağ kulağının arkasına gelmesi ile kafası parçalanan Gürsoy'un, bomba sebebiyle yaşanan kargaşa ve kaçışma esnasında büyük bir kalabalık üstünden geçtiği için vücudunda da ciddi kırıklar oluştu. Ağır yaralı olarak Gazi Hastanesi'ne kaldırılan Gürsoy, daha sonra Ankara Numune Hastanesine sevk edilerek hemen ameliyata alındı. Ancak 6 gün sonra vefat etti. 1 çocuk annesi olan şehidimiz memleketi Yozgat'ta meftundur.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN